Taksim’de grupların bekleyişi sürüyor. Eylemcilerin çoğu sabaha kadar açık alanda uyudular. Açılan standlarda bisküvi, su, meyve suyu gibi içecekler, sağlık malzemeleri ücretsiz dağıtılıyor. Gönüllüler de aktivistler için standlara bu tür malzemeleri bağışlıyor.

Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve tüm yurda yayılan eylemin 7. gecesini eylemciler yine parkta uyuyarak geçirdi. Ağaca bağladığı hamak üzerinde sabahlayan gösterici, durumu "Ev kadar rahat" diyerek özetledi.

Zaman zaman kitap okuyan eylemci yemeğini de hamağın üzerinde yedi. Eyleme deskek verenler duraklara, duvarlara, boş bulunan her yere yazılan ilginç sloganlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Annesiyle birlikte eyleme katılan 2 gencin taşıdığı "Anamızı da aldık geldik" yazılı dövize anneleri, "Çapulcu anne" yazılı dövizle destek verdi. Parkta sabahlayanların arasında ünlü isimler de vardı.

GEZİ EYLEMLERİ BİR HAFTASINI DOLDURDU

Gezi Parkı’nda başlayan ve tüm dünyaya yayılan olaylar bir haftasını tamamladı. Taksim ve çevresindeki yollar bu engeller nedeniyle araç trafiğine kapatılmıştı.

Bomonti’den Dolmabahçe’ye giden tünelin İnönü Stadyumu yanındaki çıkışı göstericiler tarafından kapatıldığı için tünel kullanılamıyor.

Nişantaşı’ndan Dolmabahçe’ye gitmek isteyen araçlar Bomonti tünelinin Kabataş istikametine kapalı olmasından dolayı Dolmabahçe Caddesi’ne inişleri Kadırgalar Caddesi’nden gerçekleştiriyor.

Dolmabahçe’den Bomonti yönüne tünel açık olduğu için Beşiktaş’tan gelen araçlar Kadırgalar Caddesi’nden Bomonti istikametine tüneli kullanabiliyor.

Özellikle sabah erken saatlerde işe gitmek isteyen İstanbullular, engellerin üzerinden atlamak zorunda kalıyor. Polisin olmadığı bazı yerlerde çeşitli kurumların personeli olan özel güvenlik görevlileri yaya ve sürücülere yön tarifinde yardımcı oluyor.

76 GÖZALTI VAR İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

İstanbul'un çeşitli semtlerinde, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek amacıyla düzenlenen eylemlerde gözaltına alınan 76 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

BEŞİKTAŞ'TA BİR POLİS YARALANDI ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Beşiktaş'taki olaylarda bir polisin kolu kırıldı. Çok sayıda eylemci gözaltına alındı.

Askerocağı Caddesi ile Dolmabahçe Gezihane Caddesi'ne barikat kuran eylemcilere, çevik kuvvet polisleri, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Olaylarda eylemcilerin attığı taşlar nedeniyle bir polisin kolu kırıldı. Yaralı polis, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Çok sayıda gösterici, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Bu arada, bir eylemci biber gazı nedeniyle kaçarken henüz inşaat aşamasındaki yaklaşık 3 metre duvardan zemine düşerek yaralandı. Yaralanan gösterici, polis bariyerinden yapılan sedye ile ambulansa götürüldü. Beyoğlu, Taksim ve Beşiktaş çevresindeki eylemler, gece saatlerinde yerini sükunete bıraktı. (Milliyet)