Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) darbe girişimine karşı çağrısını yaptığı ve çok sayıda kurum ve partinin katılacağı "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi" Taksim Meydanı’nda gerçekleşiyor.

Bianet'in haberine göre; saat 18.00’de başlayacak miting için saat 15.30'dan itibaren alanda toplanmalalar başladı. Üç koldan yürüyüşler ise saat 16.00’da başladı.

Gezi Parkı önünde bulunan sahneye "Cumhuriyete ve Demokrasiye Sahip Çıkıyoruz" yazılı dev pankart asıldı.

"Darbeye Hayır" pankartlarıyla çevrelenen sahnenin yanı sıra, meydanda vinçlerle asılan Atatürk posterleri ve "Yaşasın Laik Demokratik Türkiye" yazılı pankartlar da yer alıyor. Mitinge katılanların ellerinde Türkiye bayrakları olduğu görülüyor.

CHP'nin çağrısını yaptığı mitinge Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), İşçi Kardeşliği Partisi (İKP), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Halkevleri, Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Kaldıraç, Birleşik Haziran Hareketi (BHH), Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi (TÖPG), KOS, İKS ve AK Parti'liler de katılıyor.

Mitingte yalnızca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşma yapacağı duyuruldu.