Gezi Parkı eylemlerinin birinci yıl dönümünde Taksim’de olacağını açıklayan Taksim Dayanışması, İstanbul Valisi başta olmak üzere tüm sorumluları yurttaşların demokratik hakkını kullanmalarına engel olmamaya çağırdı.

Taksim Dayanışması sitesinden yayınladığı açıklamada Anayasa’nın Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Düzenleme başlıklı 34. maddeye atıfta bulundu. Taksim Dayanışması tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Anayasa’nın 34. maddesinde ifadesini bulan, evrensel ölçütler bağlamında da hakkımız olduğuna kuşku bulunmayan ifade özgürlüğümüzü kullanmak, daha bugün kaybettiğimiz Elif Çermik’in ölümüne neden olan biber gazının yasaklanması başta olmak üzere tüm taleplerimizi dillendirmek; kazanımlarımıza sahip çıkmak, polis şiddeti ile sonsuzluğa uğurladığımız arkadaşlarımızın anmak ve ailelerine kulak vermek, Soma’da artık en gizlenemez hali ile ortaya çıkan iş cinayetlerine artık yeter demek ve açıklamamızı yapmak üzere 31 Mayıs saat 19.00’da Taksimdeyiz.

İstanbul Valisi olmak üzere tüm ilgilileri ve sorumluları, yurttaşların en temel demokratik haklarını kullanmalarına engel olmamaya, ‘hepimizin ortak kullanım ve yaşam alanı’ olan olan meydanlarımızı, parklarımızı, sokaklarımızı ve tüm kamusal alanlarımızı düşman ordularından korurcasına abluka altına almaya, polis şiddeti ile yaşamsal taleplerimizi ifade etme hakkımızı bastırma ve kriminalize etme çabasına, halka ve evrensel hukuka karşı suç işlemeye son vermeye çağırıyoruz.