Geçen hafta Ümraniye’de bir taksicinin öldürülmesiyle birlikte tekrar gündeme gelen taksicilerin can güvenliği sorununu dile getirmek isteyen bazı taksiciler, taksilerine "İş yok çünkü can güvenliği yok", "Çalışmıyorum çünkü korsan yasası hala çıkmadı" yazılı dövizler asarak saat 14.00’den itibaren kontak kapattı. Eyleme öncülük yapan Birleşik Taksiciler Derneği’nin Halıcıoğlu’ndaki binasının önünde toplanan taksiciler can güvenliği sorunlarının bir türlü çözümlenemediğini belirterek korsan taksi yasasının çıkmamasından da şikayetçi oldular.

Kontak kapatma eylemine öncülük eden Birleşik Taksiciler Derneği Başkanı Memduh Çırak, can güvenliklerinin olmadığını vurgulayarak şunları söyledi:
"Sosyal güvence sorunumuz var. Temsiliyet hakkı sorunumuz var. Korsan taksi ve durak sorunlarımız devam ediyor. Biz bütün bu sıkıntılarımız dile getirmek için dernek olarak böyle bir girişimde bulunduk. Saat 14.00-00.00 arası kontak kapatacağız. Taksici arkadaşlarımız da bize destek verdi. Kendi acziyetlerinden dolayı sorunlarımızı çözemeyenler, eylemimize katılım olmaması için taksicileri provoke etmeye çalıştılar. Katılımın az olması için girişimde bulundular. Yüzde 80 katılım bekliyoruz. Katılmamaları söz konusu olamaz. Onların sorunları için bu eylemi yapıyoruz. Bizim seçmediğimiz insanlar, takcileri temsil edip karar veriyor Bizim gece tarifemizi kaldırdılar. Can güvenliği olmadan gece çalışıyoruz. En azından bu hakkın geri verilmesini istiyoruz. Can güvenliği için kabinli araçların getirilmesini istiyoruz. Elimizdeki araçlar kabinli olarak kullanmaya uygun değil. Burada, bu araçları konsept olarak üretiyoruz. Neden bizim kullanımımıza sunulmuyor. Maliyeti fazla. Bunu bir kereliğine KDV’den ÖTV’den muaf tutarak bu maliyetleri düşürebilirler."

DHA