Tahliye edilen KJA Koordinasyon Kurulu üyesi Sara Aktaş cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekerek, "Binlerce arkadaşımız cezaevinde bir direniş tutumu içerisindedir. Bizim için cezaevi sadece bir mücadele zeminidir" dedi. 

dihaber'de yer alan habere göre, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Kongreya Jinên Azad (KJA) Koordinasyon Kurulu üyesi Sara Aktaş, tutuklu bulunduğu Kandıra 1 Nolu Kapalı Cezaevi'nden adli kontrol şartıyla tahliye edildi. 

Yurtdışı yasağı da konulan Aktaş, cezaevi çıkışında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli İl Örgütü tarafından karşılandı. Aktaş, çıkışta kısa bir açıklama yaparak şunları söyledi: "Bizim için cezaevi sadece bir mücadele zeminidir.Bu şekilde kadınların ve halkımızın iradesini hiçbir şekilde kıramayacaklarını bir kez daha kanıtlamış oluyoruz.Şu anda da yüzlerce binlerce arkadaşımız cezaevinde bir direniş tutumu içerisindedir.Cezaevindeki tüm hak ihlallerine karşı şuan dönüşümlü ve süresiz bir açlık grevi var. Bu grev hakikaten artık kritik bir aşamada. Önümüzdeki dönem aslında bütün kamuoyunun dikkatinin cezaevlerine yöneleceği bir dönemi ortaya koyuyor.Kandıra Cezaevi'nde bütün kamuoyunun bildiği gibi eş başkanlarımız, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz var. Her birinin tutumu aslında bir direniş abidesi olarak tarihe geçiyor. Onların da morali çok iyi ve herkese selamlarını ve sevgilerini iletiyorlar."