Diyarbakır baro başkanı Tahir Elçi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Radikal’den İsmail Saymaz’la konuşan Tahir Elçi hakkındaki kararı değerlendirdi. Elçi, “Yargı bir fikir tartışmasında MHP ’nin yanında saf tutmuştur" dedi.

Elçi CNN Türk'teki konuşmasının ardında hakkında linç kampanyası yürütüldüğünü ifade etti. Yargının linççilerin safında yer aldığını ifade eden eden Elçi şöyle devam etti:

“Bir baro başkanı bile ülkenin en çok izlenen, en popüler kanalında ülkenin en hayati meselesiyle ilgili resmi görüşten farklı bir görüş ve tanımlama yaptı diye hapse atılıyorsa ben hapse girmeye hazırım, hapse girmeye de razıyım. Benim bu ülkede son üç dört aydır ne yapmaya çalıştığımı, şiddetin sona ermesi ve silahların devreden çıkması, bu meselenin barışçıl yollarla çözüm için nasıl didindiğimi ve nasıl bir tutum ve çaba içinde olduğumu herkes biliyor. Bizim raporlarımız ve açıklamalarımızın hepsi ortada. Ben bu meselenin çözümü için çabalarken, resmi tanımlamadan farklı bir tanımlama yaptım diye özellikle MHP temsilcisinin tanımlamasını onaylamadım diye yargı hemen harekete geçip benim hakkımda soruşturma ve tutuklama yapıyorsa bu, Türkiye ’de demokrasi ve ifade özgürlüğünü geldiği boyutu açıkça ortaya koymaktadır. Yargı bir fikir tartışmasında MHP’nin yanında saf tutmuştur. Kamuoyu önünde yapılan bir fikir tartışmasında MHP’nin ve bana karşı üç gündür yürütülen linç kampanyasında linççilerin safında yer almıştır. Bu da yargının geldiği acı bir durumdur. Acıyorum onlara…”