Bandırma M Tipi Cezaevi'nde hükümlü olarak yatan ve yaklaşık 32 yılını çeşitli cezaevlerinde geçiren Tahir Canan, bugün 52. gününe giren açlık grevlerine neden olan taleplere destek vermek amacıyla iki günlük açlık grevi yaptı. Canan'a mahkumlardan İlhan Kılıç da destek verdi.

Canan'ın oğlu İlhan Canan, yaptığı açıklamada, babasıyla dün telefonla görüştüğünü ve sembolik açlık grevinin dün akşam sona erdiğini söyledi.

İlhan canan, babasının Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) Kürt sorunu ve Suriye sorunu çerçevesinde uyguladığı savaş politikalarını protesto etmek ve grevdekilerin haklı taleplerine destek vermek için açlık grevi yaptığını söyledi. Babasının açlık grevlerini insan hakları açısından çok savunmadığını belirten Canan, cezaevlerindeki insanların son çaresinin açlık grevi olduğunu söyledi.

Canan, "Babam da açlık grevini 32 yıla yakın yattığı cezaevlerinden iyi bilir. Kendisi de Çankırı Cezaevi'nden Çanakkale'ye sevk edilmek istemesine rağmen buna izin verilmeyince 40 günü aşkın süre açlık grevi yapmış ve talebini kabul ettirmişti," dedi. (bianet)