Okmeydanı'nda Berkin Elvan ve Soma Katliamı'nda hayatını kaybedenlerin anmasının gerçekleştiği sırada çıkan olaylarda polis kurşunu ile ağır yaralanan Uğur Kurt'un son durumu ile ilgili İstanbul Tabipler Odası bir açıklama gerçekleştirdi.

Açıklamada Uğur Kurt'un durumu ile ilgili 'yüksek derecede yaşamsal risk taşıdığı' ifade edildi. Açıklama şöyle:

"22 Mayıs 2014 günü öğle saatlerinde liseli gençlerin Soma Maden Katliamına ilişkin protesto eylemine saldıran polis gaz bombası ve plastik merminin yanı sıra gerçek mermi de kullandı. Bu sırada bir cenaze töreni için Okmeydanı Cemevi’nde bulunan 27 yaşındaki Uğur Kurt boynuna mermi isabet etmesi sonucu ağır yaralandı.

Beyoğlu Belediyesi’nde taşeron temizlik işçisi olarak çalıştığı öğrenilen Uğur Kurt Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil Servis’teki müdahalenin ardından tomografisi çekilen Uğur Kurt ameliyata alındı. Okmeydanı EAH’yi ziyaret eden Yönetim Kurulu Üyelerimize Uğur Kurt’un durumunun kritik olduğu, yüksek derecede yaşamsal risk taşıdığı bilgisi verildi.

Vali Mutlu Uğur Kurt'un silahla vurulduğunu kabul etti

İstanbul Tabip Odası olarak arkasına Hükümetin ve bizzat Başbakan’ın desteğini alan bu pervasız polis terörünün son bulması çağrımızı yineliyor, konunun takipçisi olacağımızı duyuruyoruz.

İSTANBUL TABİP ODASI"