Açlık grevindeki akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın sağlık durumu hakkında bilgi veren doktor, artık ‘kritik dönem’de olduklarını ve herkesin söz söylemesi gerektiğini belirtti.

Kanun hükmünde kararnameyle (KHK) ihraç edilmelerinin ardından işlerine dönmek için başladıkları açlık grevinin 62’nci gününde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın sağlık durumu hakkında bilgi veren Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Onur Karahanlı, “Son dönemlerde ciddi kilo kayıpları var. Artık kritik dönemdeler. Artık bütün sorumluların bu işe el atabilecek her kesimin söz söylemesi gereken dönemdeyiz. Sinir sistemi, kalp damar sisteminin de artık zarar gördüğü bir döneme girdik” dedi.

Nuriye Gülmen’in dün fenalaşmasının da böyle bir sıkıntı olduğunu belirten Karahanlı, “Nabızda artma ve tansiyonun düşmesiyle ilgili bir sıkıntı. Sağlık emekçilerinin onların sağlıkları için elinden geleni yapıyor. Fakat sağlık emekçilerinin söyleyeceği sözlerin bittiği tükendiği dönemlere girdik” diye konuştu.

Yetkililere seslenen Karahanlı duyarlılık çağrısı yaptı.

Gülmen, ‘FETÖ’ iddiasıyla açılan soruşturma gerekçesiyle Selçuk Üniversitesi’ndeki görevinden uzaklaştırılmış, 6 Ocak’ta yayınlanan 679 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle ihraç edilmişti.

Özakça da Mardin Mazıdağı Cumhuriyet İlkokulu’ndaki sınıf öğretmenliği görevinden 675 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle ihraç edilmişti. Gülmen ve Özakça, 10 Mart’ta Ankara’da açlık grevine başlamıştı.