Aralarında Malatya Zirve Yayınevi katliamında eşi Tilmann Geske’yi yitiren Suzanne Geske’nin de bulunduğu Protestan Kiliseler Birliği heyeti Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’la buluştu.

Saat 10:30’da başlayan toplantı yarım saat sürdü. Protestanlar, tahliyelerin ardından yaşadıkları endişeyi ve tepkiyi Bakan Bozdağ’a aktardı.

Toplantının hemen ardından açıklamalarda bulunan Protestan Kiliseler Birliği Basın Sözcüsü Soner Tufan görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi. Bakan Bozdağ’ın da tahliyelerden dolayı büyük rahatsızlık duyduğunu ifade eden Tufan, kamuoyunda yapılan ‘eli kanlı katilleri serbest bıraktılar’ suçlamasından dolayı Bakan Bozdağ’ın rahatsız olduğunu gözlemlediğini söyledi.

GESKE ENDİŞELERİNİ AKTARDI

Suzanne Geske’nin tahliyelerin ardından aile olarak yaşadıkları sıkıntıyı Bakan Bozdağ’la konuştuğunu söyleyen Tufan toplantıdan şu ayrıntıları aktardı:

”Geske tahliyelerin ardından Malatya’da yaşamanın zorluklarını aktardı. Çocuklarının evde yalnız kalamadığını söyledi.”

Tufan’ın verdiği bilgiye göre toplantı sırasında Protestanlar, tahliyelerin ardından güvenlik açısından büyük endişe duyduklarını da Bakan Bozdağ’la paylaştı. Güvenlik konusunda destek talep edildi.

Tufan, dava sürecinin uzaması konusunda da Bakan Bozdağ’a sitemlerini ilettiklerini söyledi ve ekledi:

"Kendisine 2011 yılında yaptığımız bir talebi hatırlattık. Cinayet kararı verilmesini ve örgüt davasının ayrıca devam etmesini istemiştik. Şüpheli askerlerin sorgusunun çok yavaş alındığını ve bu durumun davayı daha da uzattığını söyledik.”

CUMHURBAŞKANI’NDAN DA RANDEVU BEKLENİYOR

Tufan tahliyelerle ilgili süreci yakından takip edeceklerini söyledi. Protestanlar Kiliseler Birliği adına geçtiğimiz hafta Adalet Bakanlığı’na yapılan randevu talebinin yanısıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den de randevu talep edilmişti.

Malatya’da 18 Nisan 2007 tarihinde Kutsal Kitap basan Zirve Yayınevi basılarak aralarında Alman vatandaşı Tilman Geske’nin de bulunduğu üç kişi boğazları kesilerek öldürülmüştü. Sanıklar 8 Mart'ta beş yıllık tutukluluk sınırı gerekçe gösterilerek tahliye edildi.

SONUÇLARIN ORTAYA ÇIKMASINI BEKLİYORUZ

Ayrıca Protestan Kiliseler Derneği Basın Sözcüsü Soner Tufan yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi:

Görüşmeye katılan Suzanna Geske de aile olarak yaşadıkları tedirginliği, çocuklarının yalnız evde kalamamalarını, Malatya’yı sevdiklerini ifade ettikten sonra 2 yıl önce yaptığı vatandaşlık başvurusuna halen yanıt gelmediğini söyledi. Bekir Bozdağ bu konuyla bizzat ilgileneceğini bildirdi.

Genel olarak olumlu olan bu görüşmenin sonuçlarının da bir an önce ortaya çıkmasını bekliyoruz.