Süryani grubuna, Süryaniler Dünya Birliği Başkanı Jhony Messo başkanlık ediyor.

Aralarında gençlerin de olduğu heyet, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'nu Belediye Sosyal Tesisleri'nde ziyaret etti. Süryaniler Dünya Birliği Başkanı Jhony Messo başkanlığında gerçekleştirilen ziyarette; İsveç, Hollanda, Almana, İsviçre, Belçika ülkelerinden federasyon başkanları bulunuyor. Midyat Süryani Vakfı Başkanı Anto Nuay'ın da eşlik ettiği grupta ayrıca, Süryoyo Sat televizyonundan Süleyman Akgüç de bulunuyor.

İlçeye gerçekleştirdikleri ziyaret karşısında memnun olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Buraya gelen grup, Paskalya Bayramı için gelmişler. Buraya gelen insanların çoğu daha önce Midyat'ı görmemişler. Federasyon olarak bayramlarını burada kutlamaya gelmişler, bizler de elimizden gelen gayreti ve bütün güzellikleri kendilerine göstermeye çalışacağız. Kendilerine teşekkür ederim. diye konuştu.

Geliş amaçlarının bayram olduğunu vurgulayan Süryani Kiliseler Vakfı Başkanı Anto Nuay, Manastırlarımızı gezecekler. Yüz kişi, onların başında Jhony Messo. Belediye başkanını sevdikleri için de geldiler. diyerek, ilk ziyareti Başkan Nasıroğlu'na yaptıklarını vurguladı.
Süryaniler Dünya Birliği Başkanı Jhony Messo'nun yaptığı konuşmayı, Süryoyo Sat televizyonundan Süleyman Akgüç tercüme etti. Akgüç, Jhony Messo aracılığıyla, bütün Avrupa'daki federasyonlarıyla, Süryoyo Sat televizyonuyla beraber Turabdin bölgesine bir nezaket ziyaretleri vardır. Ziyaretin amacı ise yarın Hıristiyanlığın Paskalya Bayramı. Bu bayramı yüz kişilik genç, Avrupa'da doğmuş bir grupla burada bu kutsal bayramı kutlamak istedik. Bir de bunun yanında, Manastır ve kiliseleri tek tek dolaştık, ayinlere katıldık ve Mardin Valisi'ni ziyaret etti. Şimdi de Midyat Belediye Başkanı'na nezaket ziyaretinde bulunduk şeklinde konuştu.

HER ŞEY ÇOK GÜZEL

Ziyaret ettikleri yerlerde samimi bir şekilde karşılandıklarını belirten Süleyman Akgüç, Emniyetten olsun, her yerden güzel bir şekilde bize sahip çıktılar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Adıyaman'a, Şanlıurfa'ya, Gaziantep'e gittik, dün Mardin'deydik bugün Midyat'tayız. diye konuştu.

BURALARI HEP BERABER KALKINDIRALIM

Birlik başkanının çalışmaları hakkında bilgi veren Akgüç, Geçen hafta Sayın Başbakan'ımız Tayip Erdoğan Bey'in özel misafiri olarak delegasyonuyla beraber Brüksel'de bir oturumları olmuş. Başbakan'ımızın hanımıyla da özellikle bir oturumu olmuştur, hatta bu ziyaretimizi de anlatmıştır Hanımefendiye. Hanımefendi'nin de mesajı 'Buyurun sizleri bekliyoruz, vatanınıza geri dönüyorsunuz, buraları hep beraber kalkındırma çabasıyla sizleri bekliyoruz' öyle bir güzel de mesaj verdi. Onun için herkesten çok memnunuz” diye konuştu.

İsveç Süryani Federasyon Başkanı Arzu Alan ise çok heyecanlı olduğunu, bölgeyi resim ve filmlerden takip ettiklerini belirtirken, 31yıldır İsveç'te yaşadıklarını ve buralara gelmekten dolayı memnun olduklarını sözlerine ekledi.

İsviçre Süryani Federasyonu Başkanı Melki Toprak da gençleri, tekrar doğdukları yerlere geri getirmek için çaba harcayacaklarını söylediler. Heyet, yarın Paskalya Bayramı'nı kutlayacak.

İSTANBUL BURADA