Süryani Birlik Partisi, yaptığı yazılı bir açıklamayla Tel Abyad zaferini kutladı. Süryani birlik Partisi, Tel Abyad'ın özgürleştirilmesinin IŞİD'e verilen bir insanlık dersi olduğunu belirtti.

Süryani Birlik Partisi açıklamasında, kentin özgürleştirilmesinin, IŞİD'e karşı tüm halkların birliği ile kazanıldığı ve bununla da tüm Suriye halkları arasında kargaşa ve fitne çıkarmayı amaçlayan tüm planların boşa çıkarıldığı belirtildi.

Açıklamada; ortak güçlerin (YPG/YPJ, Süryani Askeri Meclisi, Burkan El Firat) IŞİD'i Kobani ve Cizîr bölgelerinden uzaklaştırarak, bölgede yaşayan tüm halklar arasında güvenliği, huzuru ve halkların kardeşliğine dayalı ortak yaşamı korumayı başardığı dile getirildi.

Son olarak da; "Suriye’nin tüm özgürlükçü güçlerinin yaşanan krizin aşılması için çalıştığı, siyasi çözüm arayışında olduğu bu kutlu dönemde, bir kez daha inandığımız tek çözüm yolunun tüm halkların haklarını kabul eden, merkezi olmayan demokratik bir siyasi çözüm olduğunu belirtmek istiyoruz," denildi.