Ankara Gar katliamında kızını ve kızının halasını kaybeden ve o anlardaki fotoğrafla hafızalara kazınan Hatice Çevik, Suruç Belediye Eş Başkanı seçildi.

Çevik, ilk icraatının Suruç'ta katledilen 33 gencin anıtını dikmek olacağını belirtti.

31 Mart yerel seçimleri için Suruç Belediye Eş Başkan Adayı olan Çevik, Amara Kültür Merkezi’nde IŞİD’in saldırısı sonucu 33 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, belediyenin 1 Nisan sabahı asıl sahiplerine teslim edilmesiyle birlikte ilk yapmak istediği projenin de bu kapsamda olduğunu ifade etti.

MA’da yer alan habere göre, Suruç Belediyesine kayyım atanmasıyla birlikte, Amara Kültür Merkezi’nin Urfa Büyükşehir Belediyesi’nin Sosyal Destek Programı (SODES) merkezi olarak kullanıldığını, ancak 1 Nisan tarihinden itibaren Kültür Merkezi’ni halka yeniden açacaklarını ve yaşamını yitiren 33 kişi için anıt dikmek istediğini söyledi.

Başta evlat acısı yaşayan anneleri kucakladığını, Türkiye topraklarına artık barışın gelmesi gerektiğini söyleyen Çevik, “Artık bu ülkeye barış gelmeli. Bizim çocuklarımız ölüyor. Asker ölüyor, polis ölüyor. Biz barış derken tüm halklar için barış istedik, istiyoruz” diyerek seçim çalışmalarını da bu barışçıl çerçeve içinde sürdürdüğünü belirtti.