Kobani'de IŞİD ile YPG güçleri arasında çatışmalar sürerken, dün sınırı aşan bir havan topu mermisi Suruç ilçesinin Küçükkendirli Mahallesi’ndeki bir eve isabet etti.

4 kişinin yaralandığı olaydan sonra Valilik Küçükkendirli, Büyükkendirli ve Mürşitpınar mahallelerinin boşaltılması kararını verdi.

Son günlerde sınırı aşan mermilerin Türkiye tarafına düşmesi ve dün de 4 kişinin yaralanmasının ardından Şanlıurfa Valiliği sınır hattında bulunan ve güvenlik riski taşıdığı saptanan Küçükkendirli, Büyükkendirli ve Mürşitpınar mahallelerinin boşaltılmasına karar verdi.

Suriye tarafından ateşlenen bir havan topu mermisi dün sınırı aştı ve 13.20 civarında Suruç’un Küçükkendirli Mahallesi’ndeki bir eve isabet etti.

Patlamada, şarapnel parçaları ve kırılan duvardan seken taşlar evde bulunan 4 kişiyi yaraladı. Yaralananlar otomobillerle Suruç Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suriye sınırındaki Suruç ilçesinde 3 mahallenin boşaltılmasına ve bu bölgedeki okulların ikinci bir emre kadar tatil edilmesine karar verildiğini bildirdi.