Suruç’ta 33 kişinin yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi gençlerin aileleri, davada hiçbir ilerleme sağlanmaması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘ANKARA KATLİAMİ İÇİN DE ADALET PEŞİNDEYİZ’

 “Suruç İçin Adalet Girişimi” üyeleri ve Suruç’ta yaşamını yitirenlerin aileleri, ‘Ankara katliamı’nda yaşamını yitirenleri anmak için patlamanın yapıldığı yer olan Ankara Garı önünde bir araya gelerek alana karanfil bıraktı.

 Farklı şehirlerden gelen aileler, “Katil devlet hesap verecek” ve “Barış şehitleri ölümsüzdür” sloganlarıyla davanın peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Aileler adına konuşma yapan Suruç katliamında yaşamın yitiren İsmet Şekerci’nin kızı Dilek Şekerci, “Suruç için nasıl adalet peşinde koşuyorsak, Ankara katliamı içinde adaletin peşinde olacağız” diye konuştu.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Anma etkinliğinden sonra aileler ve dava avukatları, katliamın sorumluları olarak gösterdikleri ve katliamın üzerini kapatmaya çalıştığını düşündükleri başta Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere, İçişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı, Emniyet Genel Müdürü, Urfa Valisi, Suruç Kaymakamı, Suruç İlçe Emniyet Müdürü, Urfa Çevik Kuvvet Şube Müdürü, Urfa Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespiti Şube Müdürü, emniyet görevlileri, MİT Müsteşarı ve MİT mensupları hakkında Ankara Adliyesi’deki Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.