Suruç’un Mehser köyü akşam saatlerinde dört tarafı askerler tarafından sarıldı. Asker köyde Kobani direnişine destek olmak amacıyla nöbet tutan yurttaşlara köyden ayrılmaları için yarım saat verdi ve saldırmaya hazırlandı.

Çevik kuvvet kalkanları ile araçlardan indi. Daha sonra köye HDP milletvekilleri geldi. Asker ve Vali ile görüşen HDP milletvekili Nursel Aydoğan sonuç alamadı. Konuşmalar devam ederken asker birden gaz atarak saldırmaya başladı.

Kobani için nöbet tutan yurttaşların çadırları dağıtıldı. Cami ve taziye evinde kalan yurttaşların kaldıkları yerlere girilerek arama adı altında her yeri dağıtıldı.

Biri ağır olmak üzere üç kişi atılan biber gazı kapsülünden dolayı çeşitli yerlerinden yaralandı.

Kafasına isabet eden gaz bombası kapsülü ile ağır yaralanan DBP MYK Üyesi Semra Demir’in Urfa Mehmet Akif İnan Hastanesi Hastanesi’ne kaldırıldığı ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Semra Demir’in başına isabet eden gaz bombası sonucu alnında 3cm derinliğinde yarık açıldı. Ayağından gaz fişeği ile vurulan HDK genel meclis üyesi Mustafa Can da yaralandı.

Mehser saldırısından sonra yurttaşların günlerdir nöbet tuttuğu Boydê ve Henêrk köylerine de saldırarak direnişçileri köylerden boşaltan askerlerin, köyleri gaz bombasına boğduğu öğrenildi.

Ağır yaralanan Demir’in bindiği aracın gündüz saatlerinde Suruç merkezde özel hareket timleri tarafından durdurulup, Demir’in nöbet eylemlerini organize etmekle itham edildiği öğrenilirken, başına isabet eden gaz bombasının da yakın mesafeden ve hedef gözeterek sıkıldığı iddia edildi.

SINIRDAKİ TIRLAR

Adını veremeyeceğini söyleyen bir yurttaşın iddialarına göre ise köye saldırının olduğu anda asker kontrolünde 2 tır sınıra doğru gitti. Görgü şahidi yurttaş köyün batısından gelen 2 tırın ön ve arka tarafında arabalar eşliğinde köye ilerlediğini ve müdahale sırasında tellerin hizasından doğuya doğru ilerlediğini söyledi ve bu tırların ne amaçla orada olduğunun şüpheli olduğunu belirtti.