Suruç Aileleri İnisiyatifi, Katliam'ın 13'üncü ayında Kadıköy Halitağa Caddesi'nde bir araya gelerek, yaşamını yitirenleri andı, adalet talebini yineledi.

"Kalplerimiz adalet için atsın" yazılı pankartın açıldığı eylemde, Suruç'ta yaşamını yitirenlerin fotoğrafları taşındı. Eylemde ayrıca, Trabzonspor ile Çerkes bayrakları açıldı.

'MEDALİ'NİN HAYATI HEPİMİZİN YAŞAMI'

Eylemde ilk olarak Suruç Katliam'ında yaralı olarak kurtulan Yasin Can konuştu. Yaşamını yitiren Medali Barutçu'yu anarak konuşmasına başlayan Can, onun yaşam hikayesini anlattı.

Can, "Medali'nin hayatı aslında hepimizin yaşamı. Ve O'nun davası da hepimizin davası. O'nun taşıdığı bayrak yere düşmedi. Onlar ölmedi yaşıyor, mücadelemiz sürüyor" dedi.

'ADALET SAĞLANSIN'

13'üncü ayın basın açıklamasını okuyan Suruç'ta yaşamını yitiren Vatan Budak'ın babası Murat Budak, Katliam'ın üzerinden 13 ay geçmesine rağmen inatla adalet taleplerini yineleyeceklerini kaydetti.

Budak, Katliam'ın birinci yılında Bostancı Gösteri Merkezi'nde yapılmak istenen gecenin OHAL uygulamaları ve "güvenlik" gerekçesiyle engellendiğini hatırlattı.

Budak, "Almanya'da 15 Temmuz'u protesto etmek için düzenlenen mitinge telekonferansla katılamayınca 'demokrasi' nutukları atanlar, dünyaya demokrasi öğreteceğini ilan edenler söz konusu Türkiye'deki adalet arayışı olunca nerede durduklarını göstermişlerdir" diye konuştu.

Budak, sözlerini "Adaletin sağlanmasının demokrasinin olmazsa olduğunu belirtiyoruz" diyerek sonlandırdı.

(Kaynak: DİHA)