Urfa’nın Suruç ilçesinde esnaf ziyareti sırasında AKP Urfa Milletvekili Adayı İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybedenlerden esnaf kardeşler Celal Şenyaşar ve Adil Şenyaşar’ın cenazeleri Antep Asri Mezarlığı morgundaki otopsi işlemlerinin ardından alındı.

Suruç’a götürülecek cenazeler Suruç ilçe mezarlığında ikindi namazından sonra defnedilecek.

İlçede bulunan HDP heyeti de cenaze törenine katılacak.

ANNE: ERDOĞAN İFTİRA ATIYOR

Morg önünde bekleyen ve Kürtçe ağıtlar yakan anne Emine Şenyaşar’ın sinir krizi geçirmesi üzerine sağlık ekipleri müdahale etti.

Oğullarının PKK’li olmadığını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve diğer AKP’li yetkililerin kendilerine iftira attıklarını söyleyen anne Şenyaşar, “Suruç’ta devlet, polis yok. Bunu yapanlar insan değildir” dedi.

KUZEN AHMET YETKİN: POLİSİN VE DOKTORUN GÖZÜ ÖNÜNDE VURDULAR

Ölen kardeşlerin kuzeni Ahmet Yetkin ise, AKP’lilerin işyerine girerek dayıoğullarına “Ya AKP’ye oy verirsiniz ya da sonuçlarına katlanırsınız” şeklinde tehditlerde bulunduğunu söyledi.

AKP’lilerin kışkırtıcı tavrıyla tartışma çıktığını aktaran Yetkin, şunları anlattı:

“3 kardeşe işyerinde, hastanede ise baba ve bir kardeşe daha saldırdılar. Toplamda 6 kişiyi, bıçak, yangın tüpü ve silahlarla infaz etmeye çalıştılar. 2 kişi şu an da hayatını kaybetti. Diğer 4 kişiden birisinin durumu çok ağırdır. Babanın kafasında mermiler var. Baba hastaneye sağ salim bir şekilde gidiyor. İlk önce hastanede darp ediliyor. Sedyenin üzerine alındıktan sonra doktorların ve polislerin gözü önünde ilk önce yangın tüpüyle başına vuruyorlar. Sonrada kafasına sıkıyorlar.”

‘25 YILLIK ESNAF NASIL PKK’Lİ OLUR?’

Ana akım medyada çıkan haberlerin yalan ve iftira olduğunu belirten Yetkin, şöyle devam etti:

“Hem yakınlarımızı PKK’li göstererek yalan söylüyorlar. Hem de olayı akrabalarımızın çıkarttığını söyleyerek yalan söylüyorlar. Yakınlarımız uzun namlulu silahlarla AKP’lilere saldırmış yazıyorlar. Uzun namlulu silahlar yakınlarımızda değil AKP’lilerdeydi. Yakınlarımız 25 yıldır Suruç’ta esnaflık yapıyor. Akrabalarım PKK’liyse devlet onları nasıl yakalamıyor. 25 yıldır esnaf olan birisi nasıl PKK’li olabilir? Tamamen kendilerini temize çıkarmak için böyle iftira attılar. Tüm ana akım medya ve AKP’liler yalan söylüyor. Öldürülen biziz, mağdur biziz, asıl suçlu onlardır.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı