İstanbul’dan Urfa’nın Suruç ilçesine Kobani’ye yardım kampanyası amacıyla geçen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi yaklaşık 300 kişinin olduğu Amara Kültür Merkezi’nde gerçekleşen bombalı saldırının tanığı tiyatro oyuncusu Murat Akdağ, patlamanın basın açıklaması yapan grubun tam ortasında gerçekleştiğini söyledi.

Kobani’ye giden grubun içinde yer alan Akdağ, Diken’den Nur Banu Kocaaslan'a yaptığı açıklamada, patlamaya ilişkin şunları söyledi:

“150 kişilik bir ekip basın açıklaması yapıyordu. Ardından bir arkadaşımız konuşma yapıyordu. Tam bu 150 kişilik grubun ortasında bomba patladı. İnsanlar yerde yatıyorlar, onlarca ölü var, yaralılar hastaneye kaldırıldı.”

‘ŞÜPHELİ HİÇBİR ŞEY YOKTU’

Saldırıdan önce şüpheli hiçbir durum olmadığını belirten Akdağ, “Öncesinde hiç şüpheli bir şey olmadı. Herkes halay çekiyordu. Eğleniyordu, sohbet ediliyordu. Birden bire bu patlama oldu. Hiçbir şüpheli durum yoktu” dedi.

‘YANAN BİR CESET GÖRDÜM’

Akdağ, patlamanın grubun içinde meydana geldiğini ancak saldırganın kim olduğunun anlaşılamadığını belirterek, “Bir yerde yanan bir ceset vardı belki de intihar bombacısı oydu, hiç bilmiyorum. Biri çantasına bomba koymuş otobüse de binmiş olabilir” diye konuştu.

'KOBANİ'YE AKŞAM GEÇİLECEKTİ'

Kobani’ye gidiş amaçlarının yeniden inşa olduğunu belirten Akdağ, grubun şehre yardımlar götürdüğünü, ayrıca orada kültürel faaliyetler düzenlemeyi amaçladıklarını söyledi.

“Kobani’yi yeniden inşa için gidiyorduk. Yardımlar, meyve suları, oyuncaklar, maketler toplanmış, otobüslerle geldik… Bu insanlara saldırdılar” diyen Akdağ, “Kobaniye akşam geçilecekti. Ben orada tiyatro oyunu oynamaya gidiyordum. Buradaki ekiple orada tiyatro oyunu hazırlayacaktık. Bu insanlara saldırdılar işte” dedi.