Suruç Katliamı'nın 22. ayında Suruç Aileleri İnisiyatifi ve Suruç Yaralıları ve Tanıkları Platformu, Kadıköy Halitağa Caddesi'nde oturma eylemi yaptı.

"Kalplerimiz adalet için atsın" pankartının açıldığı anmada yaşamını yitirenlerin fotoğrafları ile karanfiller taşındı.

‘SURUÇ İÇİN ADALET, HERKES İÇİN ADALET’

"Kalplerimiz adalet için atsın!" diyerek 22 aydır Kadıköy Halitağa Caddesi'nde oturma eylemi yapan Suruç yaralıları ve aileleri, geçtiğimiz ay görülen Suruç katliamının ilk duruşması hakkında açıklama yaptılar.

Açıklamada, "Suruç Katliamı'nın 22. ayında adalet nöbetimiz için bir kez daha buluştuk. 22 aydır bir yanda kaybettiklerimizin acısı dururken bir yanda da adalet mücadelemizi sürdürüyoruz. 21. ayında Suruç Katliamı'nın ilk duruşması 4 Mayıs günü Urfa'da görüldü. Duruşma günü sabah 9'da başlayacak duruşma, saatler sonra ancak başlayabildi. Türkiye tarihinin en büyük katliamlarından biri olan Suruç Katliamı'nın ilk duruşması, sanıklar olmadan görüldü. Mahkeme önü askerler, polisler tarafından kuşatılırken, ailelerin kol çantaları, cep telefonlarımız salona alınmak istenmedi. Biz mağdur ailelerin suçlu muamelesi gördüğü bu duruşma, bir katliam davası ciddiyetinden uzak gerçekleşti." denildi.

Açıklama ardından oturma eylemiyle devam eden anma da 14 Temmuz'da Hilvan'da görülecek ikinci duruşmaya katılım çağrısında yapıldı.