Suruç Aileleri İnisiyatifi, katliamın 14. ayında Kadıköy Halitağa Caddesi'nde, Suruç'taki bombalı saldırıda yaşamını yitiren 33 genç için 33 dakikalık oturma eylemi yaptı.

"Kalplerimiz adalet için atsın" yazılı pankartın açıldığı eylemde Trabzonspor ve Çerkes bayrakları açıldı, 33 gencin fotoğrafları taşındı.

'KORAY YAŞATMAK İÇİN GÜZEL BİR YOLCULUĞA ÇIKTI'

Bu ay yapılan eylemde Suruç'ta yaşamını yitiren Koray Çapoğlu anlatıldı.

İlk olarak arkadaşı Muharrem Şaşkın, Koray Çapoğlu'nu anlattı. Şaşkın, Çapoğlu'nun Antikapitalist Müslüman olduğunu, İsrail Konsolosluğu önünde yapılan eylemden, yeryüzü sofralarına kadar bir çok eylemde yan yana olduklarını söyledi.

Somalı çocuklarla dayanışmak için arkadaşlarıyla bir araba tutarak oyuncak, defter ve kalem götüren Çapoğlu'nun Kobanili çocuklara da yardım etmek istediğini söyledi, "Koray, ezilenlerin mücadelesini verdi" dedi.

Koray Çapoğlu'nun her direnişe katıldığını söyleyen Şaşkın, şunları aktardı:

"Bazen mücadelenin insanlara ihtiyacı olur bazen de insanların mücadeleye ihtiyacı olur. Koray'ın mücadeleye ihtiyacı vardı. Kendini ifade edebilecek, ruhunu, düşüncelerini özgürce ifade edebileceği mücadele alanlarını seçmişti. O ise ayrım yapmadan bütün muhalif eylemlere katılmıştır." Şaşkın, sözlerini şöyle tamamladı: "Koray ölmedi, güzel bir insandı. İnançlıydı ama Antikapitalist Müslümandı. Egemenlerin inancından değildi. Saltanatı savunan dinden değildi. Devrimci peygamberlerin izini takip ediyordu. Koray öldürmek için değil yaşatmak için güzel bir yolculuğa çıktı."

AVUKAT KAYA: GİZLİLİK KARARI BİRÇOK KATLİAMIN ÖNÜNÜ AÇTI

Suruç İçin Adalet Platformu'ndan avukat Gülhan Kaya, çok kez savcılarla görüştüklerini, adliyelere gittiklerini ve her ayın 20'sinde burada oturduklarını ifade ederek, "Fakat soruşturma dosyasında bir adım atılmamakla beraber dosya üzerindeki gizlilik kararı kaldırılmadı" dedi.

Kaya, "Bu gizlik kararıyla birlikte birçok katliamın önü açılmış oldu" diye kaydetti.

Suruç Emniyet Müdürü hakkında dava açıldığını da hatırlatan Avukat Kaya, "Dava açıldığında söyledik, bu sadece bir başlangıç. Bugün Emniyet Müdürü ile başlayan, ihmali olan, kastı olan, bu katliamda sorumluluğu olan herkes bir gün yargılanana kadar bizim adalet mücadelemiz devam edecek" diye konuştu.

'NE KADAR ZAMAN GEÇERSE GEÇSİN HESAP VERECEKLER'

Bu ayın basın açıklamasını Suruç'ta yaralanan Yasin Can okudu.

Can, "Tam 14 aydır üzerinde gizlilik kararı dahi kaldırılmamamış Suruç katliamı dosyasını bekliyoruz" dedi. 14 ay boyunca birçok Suruç yaralısının gözaltına alındığını, tutuklandığını hatırlatan Can, şunları ifade etti:

"Suruç katliamından sonra bizi yalnız bırakmayan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs de tutuklandı. Suruç katliamını protesto ettikleri için doktorlar, öğretmenler görevden alındı. Ama Suruç katliamının faili olduğu gerekçesiyle tek bir kişi gözaltına alınmadı.

"Bizler Suruç Aileleri olarak bir kez daha belirtiyoruz ki; ne Suruç'un unutulmasına izin vereceğiz ne de katliamın faillerinin yakasını bırakacağız. Ne kadar zaman geçerse geçsin, hangi yolu denerlerse denesinler evlatlarımızın, kardeşlerimizin, annelerimizin, babalarımızın kanları ellerinde olanlar hesap verecek."

Kaynak: ETHA