Diyarbakır HDP mitingine bombalı saldırının faili Orhan Gökdemir gibi Suruç katliamı faili Ş.A.A.'nın da babası tarafından polise 'kayıp' olarak bildirildiği ve 'terör şüphelisi' olarak arandığı öğrenildi. Baba Zeynel Abidin Alagöz, "Oğlum yaptıysa Allah cezasını versin" dedi.

Suruç katliamının faili Ş.A.A. ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Söz konusu kişinin telefon görüşmesi yapmadığı, eylem talimatını yüz yüze görüşmeyle aldığı, bombayı Suruç’ta bir evde hazırlayıp sırt çantasına yerleştirdiği iddia ediliyor.

Adıyaman Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği öğrencisi Ş.A.A. 20 yaşında ve Adıyaman nüfusuna kayıtlı. 1’i kız 4 kardeş. Anne babası boşandıktan sonra annesiyle yaşamaya başlayan A. 6.5 ay önce evi terk etti. Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 1. sınıf öğrencisi ağabeyi Y.E.A. ise kardeşinden 20 gün önce evden gitti. A., 2 ay önce Adıyaman Merkez’deki annesinin evine döndü. A., annesine Gaziantep’te bir Kuran Kursu’nda eğitim aldığını, geçimini boyacılık yaparak sağladığını anlattı. Annesinin evinde 10 gün kalan A., 2. kez evi terk etti.

ORTAK NOKTA ÇOK

A. ve HDP mitingini bombalayan Orhan Gönder’in ortak noktaları da ortaya çıktı. A. ve Gönder'in Radikal'in gündeme getirdiği üzere ikisi de Adıyamanlı ve yolları Adıyaman’daki IŞİD yapılanmasının gerçekleştirildiği iddia edilen “İslam Çayevi”nde de kesişmiş. İkilinin IŞİD’e yakın “Dokumacılar” grubundan olduğu da belirtiliyor. Baba Zeynel Abidin Alagöz de polise giderek kayıp başvurusunda bulunmuş. İşlemin ise “terör nitelikli kayıp şahıs” olarak yapıldığı öğrenildi. Diyarbakır’daki bombalamanın faili olan Orhan Gönder’in de aynı şekilde arandığı ortaya çıkmıştı. Öte yandan A.’nın adına kayıtlı olan 2 GSM hattı da polisler tarafından incelemeye alındı.

7 AY ÖNCE ABİSİ KAYBOLMUŞ

Habertürk gazetesinden Hüseyin Şentürk'ün telefonla görüştüğü baba Zeynel Abidin Alagöz, 7 ay önce oğlu Y.E.’nin okulunu bırakıp ortadan kaybolduğunu belirterek, şunları anlattı: “Ağabeyinden 20 gün sonra da A. okulunu terk edip gitti. Eşimle boşanmıştık. Çocuklarım anneleriyle yaşıyordu. Büyük oğlumdan 7 aydır bir haber alamadım. A. son olarak 2 ay önce annesine gelmişti. 2. kez gittikten sonra hiç haber alamadım. 2 ay önce Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü’ne giderek, yaşananları tek tek anlattım. Oğullarımın bulunmasını istedim. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bu saldırıyı oğlum Ş.A. yaptıysa benim böyle bir oğlum yok. Böyle bir şey varsa Allah onun cezasını versin.”