Suruç Aileleri İnisiyatifi’nin, Suruç Katliamı’nın 5’inci yılında gerçekleştireceği “Düş Yolcuları Adalet Plaketleri” töreni Beyoğlu Kaymakamlığı kararıyla yasaklandı. Taksim Hill Otel'de bugün yapılması planlanan törende adalet arayışçılarına plaketler verilecekti. 

Suruç Aileleri İnisiyatifi, yasağa ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Yasaklanan adalet arayışımız! Yasaklanan katliamların mağdurları! Türkiye tarihinde katliamlar yok diyenler, Galatasaray'a, Suruç anmalarına saldıranlar, adalet arayan avukatları hizaya getirmeye, davaları sessizlikle geçiştirmeye çalışanlar hafızamızı silerek bu yalana icazet etmemizi bekliyor. 

O halde bir kez daha söyleyelim; Suruç'ta 33 insanımız göz göre göre katledildi. Ankara'da önlem alınmadı, Antep katliamı hakkında takipsizlik kararı verildi. Sivas aileleri, Cumartesi Anneleri, Gezi aileleri, Roboski aileleri hala adalet arıyor. Kadın cinayetleri durmuyor, LGBTİ+'lara nefret söylemi sürüyor. İşte bu yüzden susmuyoruz. Bu yüzden adalet aramaktan vazgeçmiyoruz! Yasak kararı meşru değildir. Adalet mücadelesi yasak ve baskı ile engellenemez. Tüm adalet arayışçılarını bu duygularımızla selamlıyor, değerli kamuoyuna tutumumuzu saygıyla duyuruyoruz.”