Üzerinden iki ay geçen Suruç katliamında evlatlarını, babalarını, annelerini, eşlerini, kardeşlerini kaybeden aileler, "Kalplerimiz adalet için atsın" diyerek bir araya geldi ve Suruç Aileleri İnisiyatifi'ni kurdu.

İnisiyatif, yarın saat 12.00'de Taksim Hill Otel'de düzenleyeceği basın toplantısı ile kuruluşunu deklare edecek. 

Basın toplantısına Suruç'ta hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralıların yanı sıra Gezi'den Cumartesi Anneleri'ne adalet arayışını sürdüren aileler de katılacak.

ANF'deki habere göre, katliamda yaşamını yitiren Nazegül Boyraz'ın kızı Yasemin Boyraz ve Uğur Özkan'ın ağabeyi Süleyman Özkan, İnisiyatif'in Suruç için adalet mücadelesine katkı sunmak için oluşturulduğuna dikkat çekti. 

Özkan, "33 canımızı 20 Temmuz'da Suruç'ta katlettiler. Katledilen canlarımızın bayraklarını düşmemesi için bir araya geldik" dedi. 

SORUŞTURMA DOSYASINA GETİRİLEN GİZLİLİK KARARI

Soruşturma dosyasına getirilen gizlilik kararına dikkat çeken Özkan, "Öncelikle bu gizlilik kararının kaldırılmasını istiyoruz. Adalet istiyoruz. Bu nedenle 'Kalbimiz adalet için atsın' diyerek bir araya geldik" diye konuştu. 

"CANLARIMIZIN BAŞLATTIĞI İŞİ BİZ DEVRALACAĞIZ"

'Aileler olarak katledilen 33 devrimcinin yanında olduklarını duyurmak istediklerini' anlatan Özkan, "Bayraklarının yere düşmeyeceğini anlatmak istiyoruz. Canlarımızın başlattığı işi bizim devralacağımızı bildirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yasemin Özkan, herkesi İnisiyatif'in kuruluşunu duyuracağı basın toplantısına davet etti, "Kalbimiz adalet için atsın" dedi.