Sarp yamaçtan karşıya geçmek isteyen sürünün en önündeki koyun uçuruma atlayınca 200 koyun daha onu takip edip ölüme uçtu.

Kars'ın Kağızman İlçesi'ne bağlı Kötek Köyü'nde merada otlayan 800 koyundan 200'ü sürü psikolojisi kurbanı oldu.

Karakuş Köyü’nde yaşayanlara ait 800 koyundan oluşan sürü, önceki gün Kötek Köyü mevkiinde iki çoban tarafından otlatılmaya götürüldü. Öndeki bir koyun sarp kayalıklardan karşı yamaca geçmek için atlayınca arkasındaki sürü peşinden gitti.

'ÜZERİME SANKİ KOYUN YAĞIYORDU'

Art arda atlayan koyunların bir bölümü kayalıklara çarpıp aşağı yuvarlandı. Uçurum dibine düşen 200 kadar koyun telef oldu, 30 kadarı ise ölmeden kesildi. Köye 5 kilometre uzaklıktaki yerde meydana gelen olaya arkadaşı ile beraber sabah çay içerken tanık olduğunu kaydeden çoban Cevat Arslan, "Koşarak gittiğimde koyunlar atlamaya başlamıştı. Mani olmaya çalıştım ama kurtaramadım. Üzerime sanki koyun yağıyordu. Ağlayarak köye gittim ve gördüklerimi anlattım" diye konuştu.

ERZİNCAN'DA DA OLMUŞTU

Köylülerden Selçuk Bayraktar ise zararın düşündüklerinden de fazla olduğunu söyledi. Bayraktar, "Köyde her ailenin ortalama 20 koyunu vardı. Bu olay hepimizi zarara uğrattı" dedi.