Elmadağ'da bulunan ve geçen yıl yıkılan Surp Agop Hastanesi'nin yeni binasının temeli törenle atıldı.

14 Mart'ta gerçekleşen törene, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Türkiye Katolik Ermenileri Ruhani Önderi Başepiskopos Levon Zekiyan ve Ermeni toplumunun önde gelenleri katıldı. Törende konuşmaların ardından hastanenin temeli atıldı.

İstanbul'un en eski hastanelerinden biri olan ve yeniden yapılacak Surp Agop Hastanesi, yaşlı bakımevi olarak hizmet verecek.

BELEDİYEDEKİ SORUNLAR YÜZÜNDEN GECİKMİŞTİ

İstanbul'da 8 Şubat 1831'de hizmete başlayan Surp Agop Hastanesi'nin 1963 yılında inşa edilen son binası, 2 Mayıs 2014'te yıkılmıştı.

Şişli Belediyesi’ndeki yönetim sorunu, Surp Agop Hastanesi’nin inşaatını da etkilemiş; CHP’li Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile istifa eden Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül arasındaki gerginlik nedeniyle inşaat için gerekli ruhsat verilmemiş ve temel atma üç ay gecikmişti.

Yeni yapılacak hastanede 12'si VIP, 8'i bebek bakım üniteli olmak üzere 50 hasta odası olacak. Yeni binaya eklenecek 5 bodrum katıyla hastaneye kapsamlı bir fizyoterapi ünitesi, modern cihazlarla donatılmış laboratuvarlar ve tanı üniteleriyle tam teşekküllü ameliyathaneler kazandırılacak. Huzurevi ise hastaneyle bağlantılı hale getirilecek.

Kaynak: Agos