Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı, kaynak yetersizliği nedeniyle farklı ülkelerdeki 1.7 milyon Suriyeli'ye gıda yardım kuponu dağıtımını askıya aldı.

Dünya Gıda Programı’ndan yapılan açıklamada, “Kuponlar olmadan çok sayıda aile aç kalacak. Zaten zorlu kış şartlarıyla boğuşmaya çalışan ailelere yardımın da kesilmesi yıkıcı sonuçlar doğuracak” denildi.

Dünya Gıda Programı’nın Aralık ayının geri kalanında yardımları sürdürebilmesi için 64 milyon dolarlık kaynağa ihtiyacı var. 

Birleşmiş Milletler, 12,2 milyon Suriyeli'nin yardıma ihtiyaç duyduğunu açıkladı. Temmuz ayında 10,8 milyon olan yardıma muhtaçların sayısı 4 ayda 1,4 milyon arttı.

Suriye'de yardıma ihtiyaç duyanların sayısının Temmuz ayında 10,8 milyon olduğunu hatırlatan Birleşmiş Milletler (BM) Acil Durumlar Koordinatörü Valerie Amos, Suriye'de 2011 yılından bu yana ekonominin yüzde 40 oranında küçüldüğünü, nüfusun üçte birinin yoksulluk içinde yaşadığını, okula devam edenlerin yüzde 50 oranında düştüğünü, 7,6 milyon kişinin ülke içinde yerlerinden olduğunu ve 3,2 milyon kişinin diğer ülkelere kaçtığını ifade etti.

Amos, sınır ötesi yardım yetkisi veren kararın onaylanmasından bu yana BM'nin, ulaşımı zor Halep, İdlib, Dera ve Kuneytra'ya yardım gönderdiğini belirtirken, BM'nin yine de Suriye'de insani yardımları karşılamakta yetersiz kaldığını kaydetti ve bağışçılara yardımlar için fon sağlamaları çağrısı yaptı.