Başakşehir'de Suriyeliler ile mahalleli arasında bilinmeyen bir sebeple kavga çıktı. Kısa sürede büyüyen olaylarda, Suriyelilerin kaldığı bir ev ateşe verilirken, yaralananlar olduğu öğrenildi.

Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı Başakşehir, Güvercintepe Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Suriyeli sığınmacılar ile mahalle sakinleri arasında akşam saatlerinde bilinmeyen bir sebeple başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü.

Radikal’de yer alan habere göre, Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde iki grup arasında taşlı sopalı kavgaya dönüşen olaylarda, Güvercintepe Mahallesi, Ahenk Sokak'ta bulunan ve Suriyelilerin yaşadığı öğrenilen 2 katlı bir apartmanın giriş katı, karşıt grup tarafından ateşe verildi. Alev alev yanan binanın birinci katı, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, olay sırasında apartmanda kimsenin olmadığı öğrenildi.

Olayların büyümesi üzerine, Güvercintepe Mahallesi'ne çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Ayrıca TOMA'lar da mahallede önlem aldı. Polisin aldığı güvenlik önlemleri sabah saatlerinde de devam ediyordu.