Uçağı Hatay'da düşen Suriyeli pilotun adının Mehmet Sufhan olduğu öğrenildi.

Albay rütbesindeki pilot, ilk ifadesinde, Suriye'nin Lazkiye kentinden havalandıktan sonra uçağının vurulduğunu belirtti. Hatay Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi'nde görüntülenen pilotun omurgasında kırık olduğu, bacakları ve yüzünde yaralar bulunduğu öğrenildi. Genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen 56 yaşındaki pilotun uyuduğu gözlendi.

Pilot Sufhan'ın ifadesinde, uçakla İdlib kırsalında operasyon yüürütmek için Lazkiye'den havalandığını ancak bu sırada vurulduğunu söylediği kaydedildi. Pilotun paraşütle atladıktan sonra yaklaşık 500 metre yürüdüğü öğrenildi.

PİLOT İADE EDİLECEK Mİ?

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Hatay'a düşen Suriye ordusuna ait uçağın pilotunun iade edilip edilmeyeceği ile ilgili soruya yanıt verdi.

Canikli, "Hangi amaçla ve nasıl Türkiye sınırlarına düştüğü, uçağın, pilot da dahil atladığı, hangi görev ve faaliyet çerçevesinde buralarda bulunduğu hususları bütün açıklığıyla ortaya çıktıktan, netlik kazandırıldıktan sonra bununla ilgili karar da önümüzdeki günlerde verilecek" dedi.