Malatya Park AVM’de önceki gün gerçekleştirilen resim sergisinde yer alan ve Suriyeli çocuklara çizdirilen resimlerde CHP ve HDP’yi kötüleyici, aşağılayıcı ifadeler yer aldı. Savaş objelerinin yoğun olarak dikkat çektiği resimler 3 gün boyunca Malatya Park AVM’de sergilendikten sonra önceki gün sonlandırıldı.

Malatya Park Alışveriş Merkezi’nin girişinde açılan resim sergisinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP hedef gösterildi.

Evrensel’de yer alan habere göre,  Suriyeli çocuklara çizdirilen resimlerden oluşan sergide yer alan bir resimde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir uçuruma uzanarak elinde silah bulunan birinin karşıya geçmesine yardımcı olduğu görülüyor. “Türkiye” ve “HDPKK” tabelalarının bulunduğu uçurumları uzanarak birleştiren Kılıçdaroğlu’nun, “Barajı geçtiniz mi?” sorusuna, eli silahlı kişi ise “Geçtik Kımıl, sağol” diye cevap veriyor.

RESİMLERDE SAVAŞ OBJELERİ DİKKAT ÇEKİYOR

Resimlerin üzerinde resmi yapanların yaşları ile ilgili 8 ila 12 yaşları arasındaki çocukların çizdiği yazıyor. Resim sergisinde 15 Temmuz darbe girişimi, Kudüs gibi konular işlenirken, resimlerde savaş objelerinin yoğun olması dikkat çekiyor.

Haberde ayrıca çocukların katıldığı kursun koordinatörünün sergiyi tanıtırken, “Malatya’da bir kampımız var. Suriyeli kampı. Bu kampta yaklaşık 3 bin 500 Suriyeli öğrenci var. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir yer değil. İnşallah seneye olacak. Ben de oranın genel koordinatörüyüm aynı zamanda resim kursu hocasıyım. Bazı öğrencilere resim kursu veriyoruz ve onlara güncel konuları yorumlatarak resimlerinde işlemelerini sağlıyoruz” dediği belirtildi.

Güncel konuları yorumlamada çocukların yetenekli olduklarını belirten koordinatör sözlerine şöyle devam ediyor: “Mesela Kudüs olayları var. Onlara dua etmekten başka çaremiz yok. İşte öğrenciler bu dua temasını çok iyi işliyorlar, yetenekliler. Buradaki tüm resimler onlara ait.”