Suriye’den, Afrin operasyonu ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Operasyon hakkında kendilerini bilgi verildiğini yalanlayan Suriye, operasyonu kınadı.

Reuters’ın geçtiği habere göre, Suriyeli yetkililer, operasyon hakkında Türkiye tarafından bilgilendirildiklerini yalanladı.

Açıklamada, “Türkiye’nin Suriye topraklarındaki bu saldırgan tavrını kınıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, operasyonla ilgili Suriyeli yetkililerin bilgilendirildiğini öne sürmüştü.

Akşam saatlerinde NTV'ye Çavuşoğlu da harekat öncesi Suriye hükümetine yazılı bilgi verildiğini, hedeflerin yüzde 95'inin vurulduğunu söylemişti.

Çavuşoğlu, "Harekatta siviller değil, teröristler hedef alınmıştır... Operasyonu havadan ve karadan yürütüyoruz. Teknik konularda askerlerimiz bilgi vermektedir. Hava sahasını kullanma ihtiyacı vardır, F-16'larımız hedefleri vurmuştur" demişti.

YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım, "Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk aşaması TSK hava unsurlarıyla gerçekleştirilmiş, hedeflerin neredeyse tamamına yakını tahrip edilmiştir. Yarından itibaren gelişmelere göre kara unsurlarımız da gerekli faaliyetleri icra edecek" dedi.

TSK: 7 BÖLGEDE, 108 HEDEF VURULDU, 72 UÇAK KATILDI

TSK'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00'den itibaren başlatılan "Zeytin Dalı Harekâtı" planlandığı şekilde devam etmektedir.

Kaynak: Sözcü