Suriye'de Beşşar Esad'a yakın olduğu belirtilen El Vatan Gazetesi, dikkat çekici bir haber yayınladı. El Vatan Gazetesi, Halep'in yakınlarında bir askeri havaalanına sızmaya çalışan 4 Türk savaş uçağı pilotunun Esad güçleri tarafından gözaltına alındığı haberini geçti.

Gazetede yayımlanan habere yer veren Rusya'nın resmi haber ajansı RIA, Türk pilotların askeri bölgeye silahlı muhalif grup eşliğinde geldiğini öne sürdü.

Silahlı grubun dört Türk pilotla birlikte Halep yakınında, "Koerc" askeri havaalanına gizlice sızmaya çalıştıkları sırada havalimanı güvenlik görevlileri tarafından fark edildiği iddia ediliyor.

Yakalanan ve gözaltına alındıkları iddia edilen 4 Türk pilotun isimleri ve akıbetlerine ilişkin ise her hangi bir açıklama henüz yapılmadı.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI İDDİAI YALANLIYOR

Bu iddia Genekurmay Başkanlığı tarafından ise yalanlandı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, yabancı bir gazetede ve buna bağlı olarak çeşitli yayın organlarında ''Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mensup 4 savaş uçağı pilotunun Halep yakınlarında askeri bir havaalanına sızmaya çalışırken yakalandığı'' iddialarının yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, ''Sözkonusu iddialar tamamen gerçek dışıdır'' ifadelerine yer verildi.