Suriye sınırında, Köprübatı Hudut Karakolu Fırat Nehri üzerindeki Ada Bölgesi güvenlik bölgesi ilan edildi.

Antep Valiliği, Karkamış ilçesindeki Köprübatı Hudut Karakolu Fırat Nehri üzerindeki Ada Bölgesinin, 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini açıkladı.

Sınırın karşı tarafında bulunan Cerablus, IŞİD’in  kontrolü altında.

Valiliğin yazılı açıklamasında, özel güvenlik bölgesi uygulamasının yapıldığı alana tüm giriş ve çıkışların kontrollü olacağı ve gerektiğinde yasaklanacağı belirtildi:

“Son günlerde, Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek ve ayrıca vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, olası tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmek için 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi gereğince;

2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik  Bölgeleri Kanunu’nun 32/A Maddesi gereğince; Köprübatı Hutut Karakolu Fırat Nehri üzerindeki Ada Bölgesinde, 11 Aralık 2015 günü Saat:13.00’te başlayıp 25 Aralık 2015 günü Saat:13.00’de bitecek şekilde (15) gün süre ile Valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir.

Buna göre 11 Aralık 2015 – 25 Aralık 2015 tarihlerinde Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerde her türlü araç ve insan giriş-çıkışının kontrolü, gerektiğinde yasaklanması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce yapılacaktır.”

ASKERE VUR EMRİ

Milliyet gazetesinin haberine göre, sınırdan yapılan bütün kaçak geçişlere karşı askere vur emri yetkisi verildi, Karkamış, Elbeyli ve Kilis sınırında güvenlik tedbirleri arttırıldı.

Habere göre, Fırat Nehri’nin çevresinde beton duvar örülürken, sınırdaki kritik bölgelerde kalekol yapımı hızlandırıldı. Sınır bölgesindeki birçok nokta 24 saat termal kameralarla takip ediliyor.