Suriye ordusu, Şam ile Kürtler arasında varılan anlaşma gereğince 400 kadar YPG mensubunun Menbiç'ten ayrıldığını açıkladı.

Suriye Savunma Bakanlığı, Şam yönetimi ile Kürtler arasında varılan ve YPG'nin Menbiç bölgesinden çekilmesini kapsayan anlaşma gereği 1 Ocak tarihinde yaklaşık 400 kadar YPG mensubunun 30 araçla birlikte Menbiç'ten ayrıldığını duyurdu.

Daha önce bir Sputnik muhabiri, Suriye ordusunun, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) olası bir operasyonunu önlemek amacıyla Menbiç yakınlarında konuşlandığını aktarmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Suriye ordusundan yapılan açıklamada, halkın isteği ve talebi üzerine ordunun, Menbiç'e girdiği ve Suriye bayrağını göndere çektiği bilgisi paylaşılmıştı.

Suriye ordusu sözcüsü, gelişmeyi "Askerlerimiz Menbiç'e girdi ve bayrağı göndere çekti. Menbiç'teki tüm Suriye vatandaşları ve diğer tüm kişilerin tam güvenliğini garanti ediyoruz" ifadeleriyle duyurmuştu.

YPG, Suriye hükümetine, Türkiye'nin olası bir müdahalesini engellemek amacıyla aralarında Menbiç'in de dahil olmak üzere boşalttıkları bölge üzerinde kontrol sağlaması yönünde çağrıda bulunmuştu.