Suriye Kürdistanı'nın (Batı Kürdistan) Resulayn (Serêkaniyê) kentine saldırılar düzenleyen silahlı gruplar ile Batı Kürdistan Halk Savunma Birlikleri (YPG) arasındaki çatışmalar 11. gününde şiddetlenerek devam ediyor.

İki ayrı saldırı düzenleyen ve Türkiye üzerinden Serêkaniyê'ye geçiş sağladıkları öne sürülen silahlı grupların ağır kayıplar verdiği söyleniyor. Çatışmalarda, kente saldırı düzenleyen gruplardan en az 20 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

LÎBÎ FABRİKASINA SALDIRI

Edinilen bilgilere göre silahlı gruplar dün gece saatlerinde Lîbî adlı fabrikaya saldırı düzenledi. YPG'liler de bu saldırıya sert karşılık verdi ve yaşanan şiddetli çatışmalarda da en az 20 silahlı grup mensubu öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. 

SU DEPOSUNDA ÇATIŞMALAR

Bir diğer saldırının da su deposuna yönelik olduğu bilgisi verildi. Depoya yönelik saldırı teşebbüsünde bulunan grupların YPG'lilerin direnişiyle karşılaştığı ve burada çıkan çatışmalarda da saldırıyı düzenleyen gruptan ölen ve yaralananların olduğu bildirildi; sayı konusunda ise net bir bilgi edinilemedi.

HASEKÊ YOLU ÜZERİNDE DE ÇATIŞMA

YPG ile gruplar arasında bir diğer çatışma Hesekê yolu üzerinde yaşandı. Bölgeyi kontrolleri altına almak isteyen silahlı grupların buradaki halkın evlerine saldırı düzenlediği öğrenildi. YPG'lilerin de düzenlenen saldırıya anında karşılık vermesi üzerine, grupların geri çekilmek zorunda kaldığı bildirildi. Buradaki grupların ise Tiwêmîn adlı köye doğru kaçtıkları söyleniyor.

YARALILAR CEYLANPINARA GEÇİRİLDİ

Dün geceki çatışmaların ardından, bu gruplara mensup 20 civarında yaralı kişinin Türkiye sınır kapısından geçirilerek ambulanslarla Serêkaniyê'den Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne getirildiği söyleniyor. Bu yaralı grup mensuplarından ikisinin Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde, bir diğerinin ise sevk edildiği Viranşehir Devlet Hastanesi'nde öldüğü bildiriliyor.

YPG BAZI TEÇHİZATLARI ELE GEÇİRDİ

Çatışmaların ardından YPG'lilerin Hesekê yolu üzerinde bulunan Elbanûs û Elfanûs çeşmeleri yakınlarındaki su arıtma tesisi merkezini tamamen kontrollerine geçirdikleri öğrenildi. Tilebye’ye doğru giden grupların el koyduğu halka ait 4 aracın da YPG’liler tarafından bulunduğu, alanda gece yaşanan çatışmalar sonucunda ise YPG'liler tarafından çok sayıda silaha el konulduğu söyleniyor.

YPG’ye yakın bazı kaynaklar ise sınırda Türk birliklerinin BMB ve TIR araçlarının hareketliliğinin arttığını söylüyor. YPG kaynakları, araç hareketliliğinin arttığı zamanlarda Türk birliklerinin YPG mevzilerine topçu saldırılar düzenlediğini de öne sürüyor.  (ANF)