Sultan Kılıç / Malatya Demokrat Haber

 

Malatya Doğanşehir ilçesi Sürgü beldesinde Alevilere yönelik saldırı ve tehditler gündemdeki yerini koruyordu. En son Celal Mezarcı'ya ait araca "Alevilere ölüm" yazılmasının ardından, Mezarcı ailesine "Seni ve aileni yakarız. İstersen polise haber ver, aynı dakika haberim olur" yazılı tehdit mektubu gönderilmişti. Tehdit mektubunun adi bir vaka olduğuna dair Malatya Valiliği bir açıklama yaptı.

 

Mezarcı ailesine gönderilen tehdit mektubunda şu ifadeler yer alıyordu:

 

"Bu akşam sana geldik yok etmeye. Ama misafirlerin vardı. Senin çevirdiğin filmleri biliyoruz mağdura yardım adı altında. Ama Alevi-Sünni çatışması olmayacak. Çünkü sen öleceksin. Buralardan git, İstanbul'a geri dön. Yoksa seni, yaşlı anneni, abini, ablalarını tarihe gömeriz. İstersen polise haber ver, aynı dakika haberim olur. Hatta senden önce haberim olur ve sen ve ailen yaşamazsın.

 

Bir de düğün hazırlığı yapıyorsunuz. O düğünü sana mezar ederiz. Senin gibi bir ite evlilik olmaz, düğünü iptal et ya da ertele. Adam olursan izin veririz, Yoksa düğün günü gazap gecen olur. Ailene yazık. Yoksa senin gibi hiç önemli değil ama ailene yazık. Git buradan, düğünü ertele. Yoksa ölürsün. Bu yazıyı okuduktan sonra dediklerimizi yap, yoksa seni ve aileni yakarız.

 

Bunu basite alma, dediklerimi yapmadığımda uygulamalı göreceksin. Biz de emir kuluyuz. Bugünkü raporunda evde yok diyeceğiz. Ama öbür sefer seni ve aileni yakarız."

 

Mezarcı ailesine gönderilen tehdit mektubunun siyasi içeriğinin bulunmadığını ifade eden Malatya Valiliği’nce yapılan açıklamada, “bir vatandaşımızın kapısının önüne tehdit içerikli yazılı kağıt bırakılması ve vatandaşımızın telefonla aranarak tehdit edilmesi üzerine; güvenlik kuvvetlerimizce gerekli soruşturma yapılmış, soruşturma sonucunda tehdit eden kişi tespit edilmiş ve şahsın eski kız arkadaşı ile evlenecek olan şahsa yönelik tehdit eyleminde bulunduğu anlaşılmıştır” denildi.

 

Açıklamada, olayın tamamen adi bir vaka olup, siyasi bir içeriğinin bulunmadığı vurgulandı. Ancak tehdit eden kişinin kimliği ve bir cezai yaptırım yapılıp yapılmadığına dair bir açıklamada bulunulmadı.