Sokağa çıkma yasağının ve devlet güvenlik güçlerinin saldırılarının 77 gündür sürdüğü Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 18 yaşındaki Erhan Keskin'in yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Jin Haber Ajansı’nın (JINHA) haberine göre, Sur'da, 12 Şubat günü 18 yaşındaki Erhan Keskin'in saldırılarda yaşamını yitirdiği öğrenildi. Erhan'ın yaşamını nasıl yitirdiğine ilişkin bilgi edinilemezken, ilçede cenazesi bekletilenlerin sayısı 9'a yükseldi. 

CENAZELER İÇİN NÖBET EYLEMİ 24. GÜNDE

Sur'da katledilen çocuklarının cenazelerini alamayan ailelerin Sümerpak'ta başlattığı nöbet eylemi 24'üncü gününde devam ediyor. Nöbet eyleminin yapıldığı alana Rozerin Çukur, Ramazan Öğüt, Gündüz Akmeşe, Turgay Girçek, Mahmut Oruç, Cihat Morgül, Hakan Aslan, Velat Bilen'in yanına 18 yaşında olan ve 12 Şubat'ta katledilen Erhan Keskin'in fotoğrafı da asıldı. Erhan ile birlikte 9 kişinin cenazeleri Sur'da bekletiliyor. 

Duvarlara asılan fotoğrafların altında ise "Yaşamlarına saygı duymadınız. Naaşlarına saygı duyunuz. Çocuklarımızın cenazelerini bize verin" yazılı pankart asıldı. 

Erhan'ın fotoğrafının getirilmesi ile birlikte aileler, "Yeter daha fazla çocuk ölmesin bu abluka kalksın, yeter" dedi. Erhan'ın ailesinin de nöbet eylemine katılması bekleniyor.