Diyarbakır’ın Sur ilçesinin Camii Kebir, Camii Nebi, İskenderpaşa ve Melikahmet Mahalleleri’nde bu gece (03.02.2016 Çarşamba) 00.00’dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Sur Kaymakamlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Camii Kebir, Camii Nebi, İskenderpaşa ve Melikahmet Mahalleleri’nde ilan edilen sokağa çıkma yasağı, ikinci bir emre kadar sürecek.

Sur Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklama şöyle:

''Kamu düzeninin sağlanması, sokak aralarındaki barikatların kaldırılması hendeklerin kapatılması ve kurulan bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları esnasında sivil vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etme adına ilçemiz Suriçi’nde bulunan Camii Kebir, Camii Nebi, İskenderpaşa ve Melikahmet Mahallelerinde 03.02.2016 Çarşamba günü gece saat 00:00 itibari ile ikinci bir emre kadar Kaymakamlığımızca sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın söz konusu yasağa riayet etmeleri kendi can ve mal güvenliklerinin temin edilmesi adına önem arz etmektedir.''

SUR İÇİNİN TAMAMI YASAK HALE GELDİ

Sur’un İskenderpaşa, Camii Kebir, Camii Nebi ve Melikahmet mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle birlikte, ilçenin Suriçi kesiminde kalan toplam 15 mahallede de sokağa çıkma yasağı uygulamasına geçildi.