Halen 200'e yakın sivilin bulunduğu Sur'daki siviller için bugün yazılı bir açıklama yayınlayan Diyarbakır Valiliği, ilçedeki sivillerin "güvenli bir şekilde tahliye edileceklerini" duyurdu.

Ancak yapılan bu açıklamaya rağmen Sur’da haber takibi yapan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Mazlum Dolan ile mahsur kaldıkları ilçeden çıktığı beraberindeki 4 kişi, tutuklandı.

Bu durum, "Sur'dan çıkan tüm siviller tutuklanacak mı?" sorusunu da beraberinde getirdi.

Muhabiri tutuklanan DİHA ise, konuya dair haberinde şu ifadelerle duruma dikkati çekti:

“Verilen bu tutuklama kararları ile halen Sur'da bulunan sivillere ölüm, çıkmak isteyebileceklere ise tutuklama dayatılmış oldu.”

NE OLDU?

83 gündür sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur'a dönük ablukada ağır yaralanan Fatma Ateş'i 19 Şubat günü ambulansın bulunduğu yere taşıdıktan sonra gözaltına alınan DİHA muhabiri Mazlum Dolan ile daha sonra hayatını kaybeden Fatma Ateş'in eşi ve 2 kızı ile Ekrem Karatay bugün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Dolan ile birlikte diğer 4 kişi hakkında; "yapılan ihbarlar", "gizli ve açık tanık beyanları" ile bombardıman altındaki Sur'dan çıkmış olmalarına rağmen "giysilerinde tespit edilen barut bulguları" gerekçe gösterildi.