Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bir evde ailelerle birlikte mahsur kalan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Muhabiri Mazlum Dolan, DİHA'yı ve HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel'i arayarak  havan mermisinden Fatma Ateş adlı kişinin ağır yaralandığını belirtti ve, "Çok acil ambulans lazım. Yaralı kadınlar var burada" dedi.

Dolan, atılan havan mermisinin parçalarının isabet etmesi sonucu Fatma Ateş (65-70) adlı yurttaşın ağır yaralandığını aktardı. Ateş'in ayağı ve omzundan yaralandığını kaydeden Dolan, bilgileri aktarmaya devam ederken telefon kesildi.

Dolan, HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel'e "Çok acil ambulans lazım. Yaralı kadınlar var burada. Kadınların içerisinde teyzem de var" dedi. Dolan'ın bu kısa konuşmasının ardından telefon kesilirken, Demirel, telefondaki birkaç dakikalık konuşma sırasında bile aralıksız bir bombardıman sesinin geldiğini söyledi.

Sur'da bodrumda mahsur kalanları almak için İçişleri Bakanlığı nezdinde görüşmeler yaptıklarını belirten Demirel, "Bir an önce bu vahşeti durdurmalarını ve sokağa çıkma yasağını kaldırmalarını istiyoruz. Bir an önce gidip orada yaralılarımızı almak istiyoruz" dedi.

(Kaynak: DİHA)