İstanbul Sultangazi'de Afgan ve Suriye uyruklu kişiler ile mahalleli arasında çıkan kavgada Ramazan Şahin (24) bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetin ardından mahallede çıkan olaylara polis TOMA ile tazyikli su sıkarak müdahale etti. Polis, Afgan ve Suriye uyruklu kişileri kamyonete bindirerek mahalleden çıkardı.

Sultangazi İsmetpaşa Mahallesi 85.Sokak üzerinde dün saat 23.00 sırlarında meydana geldi. İddiaya göre, Afgan ve Suriye uyruklu kişilerin olduğu gruptan mahalledeki kadınlara laf atıldı. Bunun üzerine bir grup mahalleli toplanarak yabancı uyruklu bu kişilerle kavgaya tutuştu. Büyüyen kavga sırasında Ramazan Şahin bıçaklanarak ağır yaralandı.

Olayın bildirilmesi üzerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi olay yerine sevk edildi. Ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan Şahin, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Cinayet üzerine olaylar daha da büyüdü. Kalabalıklaşarak olayı protesto eden gruba, çevik kuvvet polisleri TOMA ile tazyikli su sıkarak müdahale etti. Polis mahallede bulduğu Afgan ve Suriye uyruklu kişileri mahalleden çıkardı.

CENAZE TÖRENİNDE GERGİNLİK

Hayatını kaybeden Ramazan Şahin için bugün cenaze töreni düzenlendi. Çevik kuvvet polisin TOMA ve zırhlı araçlarla önlem aldığı cenazeye haberciler alınmadı.

Akşemsettin Camii'nde cenaze hazırlıkları sürerken bir grup genç sokakta yürüyen ve Afganistanlı olduğu belirtilen kişiye sopalarla saldırdı.

Polis olaya müdahale etti. Kalabalık bu kez tepkisini basın mensuplarına yönlendirdi.