İstanbul Sultanahmet'teki Turizm Polisi Şube Müdürlüğü önündeki nöbetçi kulübesine bombalı saldırıyı gerçekleştirenin DHKC'li Elif Sultan Kalşen olduğu iddia edildi.

DHKP-C de yaptığı açıklamayla eylemi üstlenirken, Elif Sultan Kalşen ismini de teyit etti.

Ancak cesedi teşhis etmesi için çağrılan ailesi, ölen kişinin kızları olmadığını söyledi. Bunun üzerine DNA testi yapılacağı açıklandı.

Elif Sultan Kalsen’in annesi Şirin ve babası Mehmet Kalşen, Adli Tıp’a geldiler. Anne Şirin Kalsen, Adli Tıp girişinde ağlayarak ‘Benin kızım böyle bir şey yapmaz’ dedi.

Avukatları Ebru Timtik ile birlikte nöbetçi savcı nezaretinde cenaze aileye gösterildi. Aile, çıkışta kendilerine gösterilen cesedin kızlarına ait olmadığını söyledi. Cumhuriyet savcısı da bununla ilgili tutanak düzenledi.

Kocaeli’nde yaşayan aile, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şirin Kalsen çıkışta ‘Benim kızım değilmiş. Beni çekmeyin’ dedi. Avukat Ebru Timtik de ''İçeriye girdik. Anne ve babası da vardı. Bize 1.60 boylarında, beyaz tenli bir kadının cenazesini gösterdiler. Ancak bu Elif Kalşen değil. Ailesi cesedi teşhis edemedi'' diye konuştu.

Ailesi bir süredir Elif Kalşen’le bağlantı kuramadıkları için medyada çıkan haberlere dayanarak canlı bomba saldırısını yapan kişinin kızları olabileceğini düşündüklerini belirtti.

Avukat Timtik, ''Bize gösterilen kişiyi daha önce hiç görmemiştim'' şeklinde konuştu. Bu arada Adli Tıp önünde meydana gelen gerginlikte 2’si kadın 8 kişi gözaltına alındı.

RUS UYRUKLU ÇIKTI


Yapılan araştırmalar sonucunda canlı bombanın Dağıstanlı bir Rus vatandaşı olduğu ortaya çıktı. İki aylık hamile olan Diana Ramazova'nın nişanlısının Kobani'de IŞİD için savaşırken ölmesi üzerine örgüt tarafından bu eyleme ikna edildiğinin ortaya çıktığı öne sürüldü.

Gerçeğin ortaya çıkması üzerine DHKP-C önceki açıklamalarını geri çektiklerini açıkladı.