İstanbul Sultanahmet'teki Turizm Şube Müdürlüğü'ne yönelik canlı bomba saldırısını Devrimci Halk Kurtuluş Partisi Cephesi (DHKP-C) üstlendi.

Saldırıda Kenan Kumaş adlı bir polis hayatını kaybetmiş, bir polis yaralanmış, patlamayan iki bomba da etkisiz hale getirilmişti.

DHKP-C tarafından yapılan açıklamada saldırıyı gerçekleştirenin Elif Sultan Kalşen olduğu açılanırken, “6 Ocak salı günü saat 17.20 sıralarında feda savaşçımız tarafından Berkin Elvan’ın katillerinin cezalandırılması ve AKP’nin rüşvetçi, hırsız bakanlarını koruyan faşist devletten hesap sormak için İstanbul Sultanahmet Turizm Şube Müdürlüğü’ne feda eylemi gerçekleştirilmiştir” denildi.

Dersimli olan Elif Sultan Kalşen’in daha önce çeşitli eylemlerden gözaltına alınıp tutuklandığı, Emniyetin "canlı bomba olacaklar" diyerek isimlerini ve fotoğraflarını basına verdiği kişiler arasında yer aldığı, bu nedenle İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü hakkında 2012 yılında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Elif Sultan Kalşen’in, Çanakkale Hapishanesi’nde Ölüm Orucu yaparken hapishanelere gerçekleştirilen ve çok sayıda tutuklunun öldürüldüğü 19 Aralık operasyonu sırasında protesto amacıyla kendini yakarak hayatını kaybeden Fidan Kalşen’in akrabası olduğu öğrenildi.

Ancak cesedi teşhis etmesi için çağrılan ailesi, ölen kişinin kızları olmadığını söyledi. Bunun üzerine  DNA testi yapılacağı açıklandı.
(Demokrat Haber)