Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, bugünkü köşe yazısında Süleyman Soylu'nun Sedat Peker nedeniyle panikte olduğunu ve bu nedenle her gün benzer paylaşımlar yaptığını öne sürdü.

Ataklı, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Peker’in başına açtığı iş nedeniyle hayli panikte biliyorsunuz. Bu nedenle hemen her gün terörle nasıl baş ettiğini; çeteleri nasıl dize getirdiğini, uyuşturucu mücadelesini nasıl kahramanca yaptığını açıklıyor. Yersek tabii” ifadelerini kullandı.

Ataklı şöyle devam etti:

En son uyuşturucu ile ilgili açıklamalarda bulunmuş Twitter üzerinden.

Demiş ki, “Avrupa mal bulmakta zorlanıyor. Uyuşturucuyla mücadelemiz ve yakalamalar olmasa; Avrupa, tamamen uyuşturucuya teslim olurdu.”

Bunu kanıtlamak için de Avrupa uyuşturucu raporundan istatistikler koyarak şu bilgiyi vermiş;

 “Türkiye’de ele geçirilen eroin miktarı, 29 Avrupa ülkesinde 8 bin 624 kilo olurken, Türkiye’de 20 bin 165 kilo oldu. 29 Avrupa ülkesinde 5 milyon 444 bin 451, Türkiye’de ise 8 milyon 695 bin 605 ecstasy hap ele geçirildi. 29 Avrupa ülkesinde 3 milyon 686 bin 482 kök kenevir ele geçirilirken, Türkiye’de bu rakam 42 milyon 276 bin 694 oldu.”

Süleyman Bey, “yakalanan” miktarını veriyor.

Öyleyse sorayım; “Peki yakalanmayan ne kadardır acaba? İkincisi, en çok uyuşturucunun Türkiye’de ele geçmesi polisin büyük başarısı mıdır yoksa ülkemiz ne yazık ki merkez haline getirildiği için en yüksek miktarda uyuşturucu Türkiye’de mi bulunuyor?”

Kiralık katil mi tutuldu?

İktidarın korkulu rüyası haline gelen, sarayın kimyasını bozan, saray medyasının altını üstüne getiren Sedat Peker, bu pazar yeni video yayınlamadı.

Daha önce yerinin deşifre olduğunu, bu nedenle uzun bir yol yapacağını söyleyen Peker, “Kimse merak etmesin, sözümü tutacağım” mesajı göndermişti.

Ancak Peker böyle söylese de kamuoyunda ister istemez bir kuşku oluştu.

Pek çok kişi “Acaba sarayla anlaştı mı?” sorusunu sordu.

Saray medyası ise Sedat Peker’e yönelik bir operasyon yapıldığını ileri sürdü.

Saray medyasından yayılan söylentilere göre, Sedat Peker’i yakalamak için bulunduğu otele baskın yapıldı, bir çatışma çıktı, Peker otelden çıkmayı başardı.

İktidarın en sadık yayın organlarından biri haline gelen Aydınlık ise, şu ayrıntılı haberi yaptı.

“Peker, otelini değiştirince etrafındaki çember daraldı. Bu nedenle birkaç kez otel değiştirmek zorunda kaldı. Daha sonra da kaldığı bir otele içinde rakip mafya elemanlarının adamlarının da olduğu bir operasyon gerçekleştirildi. Peker ve ekibi bu operasyondan kurtulmayı başardı. Peker’i bir an önce Dubai dışına çıkarmaya çalışan istihbarat örgütünün Peker için bulduğu ülke Mısır’dı. Ancak bu hamleye karşı da bir operasyon hazırlığı olduğu öğrenildi. Peker’in uçağını yolda Irak’a indirme planı konusunda bilgi de gelince Peker Ailesi ve 12 kişilik ekip, Birleşik Arap Emirlikleri’nde farklı bir bölgeye geçiş yaptı.”

Tabii haber hayli tuhaf…

Peker’in Dubai’de oteline hangi rakip mafya grubu, hangi nedenle baskın yapmış olabilir?

Rakip mafya, yabancı bir mafya örgütü olabilir mi?

Tabii mümkün de şu sıralar Peker, mafya dünyasını rahatsız edecek ne yapıyor da öldürülmeye çalışılsın?

Sedat Peker, son videosunda öldürülmek istendiğini bu nedenle Arnavut ve Sırp mafyaları ile konuşulduğunu ileri sürmüş ve “Haydi gelin, görün bakalım neler olacak” demişti.

Saray medyası üstü kapalı “Sedat’ın indirilmesini” talep ediyor ne zamandır.

Aydınlık gazetesinin haberi ister istemez “Peker’i indirmek için kiralık katiller mi tutuldu?” sorusunu gündeme getiriyor.

Ki eğer böyleyse ve bunun da resmi ayağı çıkarsa ortaya, bunun hesabını kimse veremez.