T24 yazarı Tolga Şardan, suç örgütü lideri Sedat Peker’in bilgi kaynakları ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu- Cumhurbaşkanı Erdoğan ilişkine dair değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan’ın Soylu’nun istifasını beklediğini öne süren Şardan, “Erdoğan, Soylu'nun istifa etmesini bekliyor. Öyle ki, dün sabah saatlerinde eski AKP'li milletvekili Feyzi İşbaşaran, sosyal medya paylaşımında Soylu'nun istifa ettiğini öne sürdü. Fakat İşbaşaran'ın iddiası İçişleri Bakanlığı kaynaklarınca yalanlandı. Hakkındaki gelişme ve iddialara karşın Bakan Soylu, beraber hareket ettiği danışmalarının tavsiyesine uyarak bu beklentiye karşı sessiz kalmayı tercih ediyor. Eskisine göre çok daha az toplumun önüne çıkıyor. Görüşlerini sosyal medya üzerinden aktarıyor. Özeti, katıldığı televizyon programında seslendirdiği "azdan az, çoktan çok gider" sözünün arkasında durup, Erdoğan'ın istifa beklentisine karşı bir nevi direniyor. Soylu'yu mümkün olduğunca yanına almamaya gayret eden Erdoğan'ın, böylelikle yalnızlaştırmaya çalıştırdığı İçişleri Bakanı'nın görevinden ayrılmasına zemin hazırladığını söylemek yanlış olmaz” dedi.

"Özellikle sosyal medyada suç örgütü liderinin farklı kaynaklardan, bilhassa devlet içinden bilgilendirildiği değerlendirmeleri yapılmaya başlandı" ifadelerini kullanan Şardan, "Daha önceki Büyüteç'te bugün yaşananlar ile ilgili bir MİT raporunun ortaya çıkmasını beklediğimi belirtmiştim. MİT'in bu konuda araştırmalar yapıp "yukarıya" raporlama yaptığı, gelişmeleri takip edenler arasındaki yaygın kanaat. Şu ana kadar MİT'in hazırladığı herhangi bir rapor, "ima yollu da olsa" ortaya çıkmış değil" dedi.

Yazının tamamı burada.