İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayınladığı videolardaki iddialarla ilgili canlı yayında konuştu.

Habertürk’te Açık ve Net Özel’e konuk olan Soylu, Kübra Par moderatörlüğünde; gazeteciler Merdan Yanardağ, İsmail Saymaz, Veyis Ateş ve Mehmet Akif Ersoy’un karşısına çıktı.

İddiaları reddeden veya soruları geçiştiren Soylu, “BBC Türkçe, ekonomik ve siyasal dezenformasyon kanalıdır. Bunun için dostum olan İngiltere İçişleri Bakanını defalarca aramış bir kişiyim ben” dedi.

Soylu, “Sedat Peker’den 10 bin dolar alan siyasetçi kimdir?” sorusuna, “Savcıya gideceğim ve söyleyeceğim” yanıtını verdi. Soylu, parayı alan kişinin parlamentoda olup olmadığı yönündeki soruya da “siyasetçi” diyerek karşılık verdi.

SOYLU’NUN AÇIKLAMASI PARA SAYMA MAKİNELERİNİ GÜNDEME TAŞIDI

Soylu, oğlunun arabasının arandığı döneme ilişkin yaptığı açıklamada ise, “Benden önceki içişleri bakanlarının oğluyla ilgili bir takım şeyler var, para sayma makineleri filan. Oradan bir algı alıp getirip…” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’in evinde 17 Aralık 2013 tarihinde sabah saatlerinde yapılan polis aramasında bulunan büyük miktarda paralar ve para sayma makinesi vatandaşları  şaşırtmıştı.

Barış Güler’in evindeki sadece 2 numaralı kasada ise 1 milyon 421 bin 73 TL civarında dolar euro ve Türk Lirası bulunmuştu.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda evinden dolarlar, kasalar ve para sayma makineleri çıkan İçişleri eski Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in parasının hesabını bilmediği ortaya çıkmıştı. Babasıyla yaptığı telefon konuşmasında ‘1 trilyon param var, üç beş kuruş' dediği iddia edilen oğul Güler'in evinden çıkan paralarla ilgili baba Güler bir gazeteye verdiği demeçte şu açıklamayı yapmıştı:

“O paralar oğlumun Bahçeşehir'deki villasının satışından elde edilen paradır. 1 milyon 200 bin dolarlık ipoteğin çözülmesi için beklemişler.”