Suç örgütü lideri Sedat Peker'in videolarının yankıları sürüyor. Peker'in kendisine yönelik iddialarının ardından TRT Haber'de açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhuriyet gazetesini hedef alarak canlı yayında gazeteyi suçladı.

'İKİNCİ CUMHURİYETÇİ EKİP...'

Cumhuriyet, bugünkü manşetinde geçtiğimiz yıllarda gazetenin genel yayın yönetmenliğini yapan ve bir süredir yurtdışına olan Can Dündar'ı 'İkinci Cumhuriyetçi' olmakla suçladı. Gazetenin birinci sayfasından verilen haberde şu ifadeler yer aldı:

"Soylu, TRT Haber’deki programda, Cumhuriyet gazetesini suçlarken verdiği örneklerin çoğunluğu, Can Dündar’ın başında bulunduğu İkinci Cumhuriyetçi bir ekibin Cumhuriyet gazetesini yönettiği döneme denk gelmektedir. Oysa, bugün Cumhuriyet gazetesi, bu ekibin yayın çizgisi ve tutumlarına karşı Cumhuriyet okur ve emekçileri ile birlikte dört yıl yürüttüğü hukuksal mücadele ve Yargıtay’ın da onadığı bir mahkeme kararı sonucu yönetime gelen Cumhuriyetçi kadro tarafından yayımlanmaktadır.

Cumhuriyet gazetesi, 2018 Eylül ayı başında, Atatürk’ün adını verdiği ve Yunus Nadi’nin kurduğu Cumhuriyetçi çizgisine oturduğunu kamuoyuna duyurmuştur.

Bu çizginin herhangi bir suç ya da terör örgütü ile ilişkilendirilmesi bir kasıtlı çarpıtmadan öteye gidemez."

Can Dündar, suçlamaların ardından Twitter hesabından yanıt vererek, "Doğrudur. Bütün sorumluluk benim. Ve bunu gururla söylüyorum. Kimseyi suçlayıp ihbarcılık yapmadan... Soylu’nun gözüne girmeye çalışmadan; utanmadan...