Ankara’da bir plazanın 20’nci katından atılarak öldürüldüğü belirtilen üniversite öğrencisi Şule Çet’le ilgili yürütülen soruşturmada iddianame hazırladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, üniversite öğrencisi Şule Çet’in ölümüyle ilgili soruşturmayı tamamlayarak hazırladığı iddianameyi mahkemeye gönderdi.

Çet’in ölümüyle ilgili iddianamede, tutuklu sanıklar Berk Akand ve Çağatay Aksu için “cinayet”, “ırza geçme” ve “hürriyeti tehdit” suçlarından ceza istendi.

Yürütülen soruşturma dosyasına tutuklu sanıklar Berk Akand ve Çağatay Aksu’nun Çet’in ölümünün Çet’in ölümünün ardından bir hava yolu firmasını 10 kez aradığı ortaya çıkmıştı.

Şule Çet’in ölümüne ilişkin soruşturma, Adli Tıp Kurumu raporu dosyaya girmişti. Raporda, ‘Çet’in genel ağır beden travması nedeniyle cinsel saldırıya maruz kalıp kalmadığı konusunda kesin bir değerlendirme yapılamadığı’, Çet’in kendisinin mi atladığı yoksa itildiği ya da öldürüldükten sonra mı atıldığı konusunun da tıbben bilinemediği görüşüne yer verilmişti. Adli Tıp Kurumu raporu tepkiyle karşılanmıştı.

Kaynak: Gazete Duvar