Ankara'da Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in (22), geçen 29 Mayıs'ta bir plazanın 20'nci katından şüpheli şekilde düşerek ölmesiyle ilgili tutuklu sanıklar Çağatay Aksu (34) ve Berk Akand'ın (33) Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. 

Mütalaasını açıklayan savcı, sanık Çağatay Aksu için kasten öldürme, cinsel saldırı ve hürriyeti yoksun bırakma suçlarından müebbet hapis cezası istedi.

Savcı, sanık Berk Akand'ın da aynı suça yardımdan 20 yıla kadar hapsini talep etti.

Mütalaanın ardından sanık Aksu, "Biz boşuna yatmışız. Savcı Bey keşke ilk davada okusaydı. Hâlâ nasıl cinsel saldırıdan bahsediyorlar. Bir insanla halay çekip nasıl tecavüz edersiniz? Bu dava saçma sapan şeylerle buraya geldi. Bizim bu suçu işlemediğimiz çok net. Beni asın. Suç bulabiliyorsanız beni asın. Bunu farz gibi düşünüp vicdanınıza göre karar verin" dedi ve suçlamaları reddetti.

Sanık Akand ise, "Ben o gece uykusuzdum, 36 saattir uyumuyordum. Sandalyede uyuyordum. Gecenin bir yarısı oturduğum sandalyeden felaket ötesi bir şeyle uyandım. Uyandırılıyorum ve Çağatay sağı solu topluyor, siz normal uyandım sanıyorsunuz" dedi.

Mahkeme heyetinin, 'Çağatay senin uyumadığını söylüyor' dediğini hatırlatılan Akand, "Çağatay ile burada anlaşamıyoruz. Tek tanığı benim. Çağatay’ın bir kıza tecavüz edip öldürdüğüne inanmıyorum. Çağatay hakkında en ufak bir şey bilsem söylerim" diye konuştu.

DURUŞMA 4 ARALIK’A ERTLENDİ

Sanık avukatları, savcılık mütalaasına ilişkin itirazlarının ardından müvekkillerinin tahliye edilmesini talep etti. Ara kararında sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı 4 Aralık tarihine erteledi.