Türkiye'nin önde geleln vergi uzmanı Gazi Üniversitesi Emekli Öğretim üyesi Prof. Dr. Şükrü Kızılot hayatını kaybetti. 

Kızılot 3 yıl önce de beyin kanaması geçirmişti.

Şükrü Kızılot kimdir?

Şükrü Kızılot, 1958 yılında Çorum'da doğmuştur. Öğrencilik hayatı çok zor geçti. Ortaokulda simit sattı, lisede inşaatlarda çalıştı.

ODTÜ İşletme'yi kazandı ama parasız ve işsiz olduğu için kaydını yaptırıp başlayamadı. Bir Milletvekilinden yardım istedi olmadı. Aradan zaman geçti Maliye Bakanlığı'nın açtığı memur sınavına girdi ve Kırıkkale Vergi Dairesi'nde işe başladı. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne de kaydını yaptırdı. Devam mecburiyeti yoktu ama sınavlara gitmesi gerekiyordu. Kırıkkale Vergi Dairesi'nden sonra tayini Ankara'ya çıktı. Bu arada üçüncü sınıfa geçmişti. Maliye Bakanlığı'nda Vergi Dairesalıştı.

O zaman Gelir Vergisi Kanunu'nda vergiyle ilgili on satırlık çok önemli bir madde vardı. Bu konuyla ilgili 6 sayfalık açıklayıcı bir not çıkardı. Bu notları mali müşavir ve muhasebecilerin ilgisini çekti. bunun üzerine vergi konusunda kitap yazmaya karar verdi. İlk kitabı da ''Vergi Uygulamasında Ortalama Kár Hadleri'' adıyla bu on satırlık kanun maddesinin açıklaması oldu zaten. O zaman 21 yaşında idi henüz.

Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden mezun olunca, önce Adana İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde, sonra Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Maliye Fakültesi'nde asistan olarak görev yaptı. Akademik kariyerine de; master, doktora, doçentlik ve profesörlük olarak devam etti. Ekonomik Bülten'de 1989 yılından itibaren 6 yıl vergi konusunda yazdı. 1995 yılından itibaren de Sabah Gazetesi'nin yöneticisi Zafer Mutlu'nun teklifi ile gazetede vergi konusunda köşe yazısı yazmaya başladı ve 8 yıl devam etti.